Dođite ovaj vikend na Advent Poreč na koncert Nene Belana!

0

Prvi vikend na najljepšem Adventu u Istri donosi mnoštvo događanja za sve gušte – nakon paljenja lampica, dolaska Svetog Nikole te koncerta Baredinesaura i Gordana Gregurovića s bendom u petak navečer, subotnje jutro donosi manifestaciju Slatko jutro. Tad će se u čokoladnu fontanu moći uroniti tisuće slasnih fritula, biskvita, sušenog i svježeg voća koje će pripremiti učenici Turističko ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča, a besplatna degustacija počinje u 10 sati. Predstava za djecu „Mala priča o struji“ počinje u 11 sati, a osim predstave za klince i klinceze, mislili smo i na odrasle koji će na Hepi štandu moći zavrtjeti kolo sreće i osvojiti super nagrade.

U 18 sati odigrat će se predstava „Alisa u zemlji čudesa“ udruge Birikina, dok u 20 sati na scenu porečkog Adventa na Trgu Matije Gupca stupa Neno Belan i njegovi Fiumensi, koji će u grad ponovno donijeti zvukove nezaboravnih i vječnih pjesama kao što su  “Pričaj mi o ljubavi”, “Ostani uz mene”, “Vino noći”, “Rijeka snova”, “Stojim na kantunu”, “Dotakni me usnama”, “Sunny day”…

Tijekom vikenda u porečkom kinu igrat će filmovi Mala laž za veliki san i Jeksi, dok će nedjelju na Adventu zagrijati Hit revival band. Istoga dana, s početkom u 17 sati održat će se paljenje druge adventske svijeće na Trgu slobode. Porečka župa i Advent Poreč organiziraju prigodan program pokraj adventskog vijenca, a osim blagoslova i obraćanja svećenika, prigodni program izvest će zbor mladih „Anđeli“. Program obilježavanja adventske nedjelje organizirat će se svake nedjelje, sve do Božića.

Advent i ove godine donosi pravi zimski ugođaj u Poreč, a svakoga će oduševiti klizalište koje će biti otvoreno tijekom cijelog Adventa, do 6. siječnja. Posjetitelji će moći uživati u čarima klizanja svakoga dana, od 10 do 22 sata, uključujući Božić i Novu godinu. Pritom je klizanje besplatno, a jednako tako ne plaća se niti najam opreme. Dodatno, organizirana i besplatna škola klizanja, a cijelo će vrijeme na klizalištu biti prisutni i treneri koji će biti zaduženi za sigurnost posjetitelja, ali i za odličnu zabavu na ledu.

Na Advent Poreč od danas možete i besplatnim vlakićem, koji će prometovati svakog petka, subote i nedjelje od 15 do 20 sati, te dodatno na Badnjak i Staru godinu od 9 do 13 sati. Stanice vlakića su Tržnica Poreč-Advent Poreč.

Organizator Adventa Poreč je Grad Poreč, partneri su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i Valamar Riviera, a suorganizatori TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, Zajednica Talijana Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi. Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: http://www.facebook.com/adventporec

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa