Čitav svijet piše o čudesnome podvigu dječaka korijena s ovih prostora

0
Francisco Zustovich (foto: Večernji list/screenshot)
Francisco Zustovich (foto: Večernji list/screenshot)

Francisco Zustovich, 13-godišnji argentinski košarkaš, dospio je u brojne svjetske medije zahvaljujući tome što je u nedjelju postigao nevjerojatnih 78 poena tijekom 20 minuta provedenih na parketu, piše Večernji.

Mladi je košarkaš za dva poena gađao 29/33, za trice 1/5, te s linije slobodnih bacanja 17/26, a u prvoj je četvrtini ubacio 27 poena od 28 ukupnih njegove momčadi. Unatoč fenomenalnom učinku, njegov klub Penarol je poražen od Bolivara de Carlos Paz sa 113:112, no pitanje je bi li tako završilo da je daroviti mladić mogao zaigrati koju minutu više. Naime, u U-13 argentinskom košarkaškom natjecanju igrači ne smiju na parketu provesti više od dvadeset minuta, te slutimo da bi Zustovich u nekim drugim okolnostima s lakoćom premašio i stotku (zaigrao je još u četvrtoj četvrtini i pritom zabio 51 poen!), javlja Večernji.

Budući da je već visok 183 centimetra, Zustovich je svemu dodao još 15 skokova, a da tu ništa nije bilo slučajno, svjedoči podatak da je u prethodna dva nastupa zabio 54 i 55 poena. Što se prezimena Zustović tiče, tako barem navodi stranica ActaCroatica, uglavnom su u pitanju Hrvati iz okolice Buzeta. U prošlom stoljeću relativno najviše hrvatskih stanovnika s ovim prezimenom rođeno je u gradovima Labinu i Puli, prenosi Večernji.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

GRAĐEVINSKI/A POSLOVOĐA/TKINJA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KROVOPOKRIVAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA U PIZZERIJI

Do: 30.09.2020.

KAROJBA, ISTARSKA ŽUPANIJA