Glorija Verunica dobila nagradu volonterke godine u Umagu

0
Gradonačelnik Bassanese s nagrađenima
Gradonačelnik Bassanese s nagrađenima

U cilju podizanja svijesti i širenja volonterstva na području Umaga, Grad Umag je već osmu godinu za redom nagradio svoje volontere kao i jubilarne darivatelje krvi. Tako je u danas, 5. prosinca 2019., povodom Svjetskog dana volontera, gradonačelnik Grada Umag Vili Bassanese, zajedno sa svojim suradnicima, službeno primio ovogodišnje laureate te im u ime zajednice čestitao na svemu onome što čine ne bi li naš maleni, ali veliki, Umag bio još bolje i ljepše mjesto za život. Uz Grada Umaga, prijemu su prisustvovali i članovi Crvenog križa Bujštine, a na čelu s predsjednicom GDCK Bujštine Đurđom Radošević te ravnateljem Hrvojem Kovačevićem.

„Volonteri su snaga našeg društva, pokretači i nositelji najviših ljudskih vrijednosti. Kao dio zajednice, koji svakodnevno nesebično poklanjaju svoje vrijeme, ali i svoje srce, volonteri predstavljaju najviši simbol humanosti, empatije i suživota u zajednici.“ naglasio je Bassanese prilikom uručivanja nagrada.

Tako je nagrada za volonterku godine Grada Umaga u 2019. godini otišla u ruke mlade članice gradske organizacije Crvenog Križa, Glorije Verunica. Učenica četvrtog razreda programa hotelijersko-turističkog tehničara srednje škole „Vladimir Gortan“ u Bujama, Glorija se ističe po tome što je uvijek spremna pomoći nastavnicima i kolegama. U školi sudjeluje u svim aktivnostima vezanim uz volontiranje, promiče vrijednosti Crvenog križa i volontiranja općenito te je uvijek uključena u različite školske projekte. Glorija Verunica svojim radom potiče prepoznavanje organizacije Crvenog križa kao humanitarne organizacije kroz koju mladi mogu svojim radom i djelovanjem učiniti našu zajednicu boljom. Članica je seniorske ekipe prve pomoći Crvenog križa koja je 2019. godine osvojila šesto mjesto na nacionalnom natjecanju prve pomoći. Ujedno, Glorija se iskazala u provođenju različitih aktivnosti koje organizacija Crvenog križa provodi na području Grada Umaga. Ukratko, za Gloriju možemo svakako reći da je krase požrtvovnost, humanost, jednostavnost, skromnost i ljudskost.

Na dan volontera, nikako nisu mogli izostati i dobrotvorni pojedinci koji darivanjem krvi direktno spašavaju ljudske živote. Zato je proglašenje volonterke godine bilo povod i prijema jubilarnih darivatelja krvi, odnosno Ivana Kambe i Borislava Ćetojevića, koji su darivali krv 50, odnosno 75 puta. Darivatelji krvi su prigodnu zahvalnicu i poklone dobili i od strane Hrvatskog crvenog križa, a kao simboličan znak zahvalnosti. 

„Spremnost na pomoć u bilo kojem trenutku vlastitog života najveći je dar jednog čovjeka, jer podrška onima kojima je pomoć potrebna najvrjednija je osobina koju čovjek može nositi u sebi. Stoga Vam možemo samo reći 'Hvala na svemu'“ zaključio je gradonačelnik te napomenuo kako su upravo ovi ljudi stupovi koji izgrađuju zajedništvo u jednom gradu, odnosno zajednici. Ured Grada im čestita od srca!

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

PRODAVAČ/PRODAVAČICA U VINOTECI

Do: 21.09.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA

Do: 25.09.2020.

UMAG-UMAGO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A GRAĐEVINSKI/A RADNIK/ICA

Do: 25.09.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČISTAČ/ICA

Do: 26.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA