nigerijski stolnotenisači

'Nisu imali reket i sve mečeve su izgubili' Zašto su zapravo došli?

0
Foto: Youtube/Jutarnji list
Foto: Youtube/Jutarnji list

Policija je obavila razgovor s organizatorima natjecanja na kojem su Nigerijci sudjelovali u Puli. Podsjetimo, ondje su bili prijavljeni kao stolnotenisači. - Četvorica njih su nastupali na tom natjecanju. Ali indikativno da sa sobom nisu imali reket. Izgubili su sve mečeve koje su igrali. Bili su neuobičajeno slabi za natjecatelje za koje su se predstavljali, navodi načelnik Uprave za granicu Zoran Ničeno, piše Jutarnji

Dvojica nigerijskih studenata više od pet sati provela su u srijedu u bihaćkom Terenskom uredu Službe za poslove sa strancima, nakon čega se napustila ured, javlja Al Jazeera Balkans, prenosi Jutarnji.

Direktor službe za poslove sa strancima Slobodan Ujićpotvrdio je za N1 da je nigerijskim studentima putovnice poslao naknadno njihov prijatelj poštom iz Zagreba. Kako javlja N1, njihov identitet je potvrđen putovnicama koje je poštom poslao njihov prijatelj u Veliku Kladušu. Putovnice je prijatelj, kaže Ujić, pronašao u hostelu u Zagrebu. Nigerijci su izrazili želju da se vrate u Hrvatsku jer im je nestao novac koji su imali sa sobom, ali oni se također žele vratiti u svoju domovinu, prenosi Jutarnji.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je danas da je slučaj nigerijskih studenata greška Hrvatske, koji pokazuje da ta zemlja prisilno i nelegalno vraća migrante u Bosnu i Hercegovinu, ne poštujući sporazume o readmisiji, piše Jutarnji.

- Oštro odbacujemo njihove navode kako su 17. ovog mjeseca bili zatečeni negdje u Zagrebu, izvučeni iz tramvaja, zbog nerazumijevanja jezika, ili ne znam čega bili prebačeni u Bosnu, navodi Ničeno, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa