Osigurano 62.500 kuna za ideju društvenih inovacija

0

Kroz proteklu godinu Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva održala je niz događaja kako bi senzibilizirala i educirala građane o društvenim inovacijama, a sve s ciljem raspisivanja Javnog poziva za ideje društvenih inovacija „3DI“. Javni poziv „3DI“ otvoren je do 23. prosinca 2019. godine te će se izabrati 3 najbolje ideje za koje je, po pojedinoj, osigurano 62.500,00 kuna.

Pozivaju se udruge da u partnerstvu s jedinicom lokalne samouprave s područja Istarske županije prijave ideju društvene inovacije kojom će se kreirati nova inovativna rješenja za probleme društva. Imate ideju za rješenje nekog problema marginaliziranih skupina, dugonezaposlenih osoba, beskućnika, osoba treće životne dobi, osoba s invaliditetom, mladih, žena, ili imate ideju neke socijalne usluge u zajednici koja je potrebna, možda aplikacije ili online podrške u području zdravlja, ili pak možda imate ideju kako bi se sustavno mogao podržati razvoj društvenog poduzetništva u istarskoj županiji? Iskoristite ovu priliku i pošaljite Vašu ideju. Zaklada će vam omogućiti razradu i realizaciju ideje uz stručnu podršku potrebnih stručnjaka i uključenje svih važnih dionika i korisnika.

Društvenom inovacijom prijavljenom na ovaj javni poziv mora se osigurati dugotrajno i održivo rješenje, još bolje ako je moguće osmisliti samoodrživo rješenje.

Više informacija o društvenim inovacijama možete pronaći na stranicama Zaklade: www.civilnodrustvo-istra.hr,  a nekoliko različitih primjera iz prakse potražite na sljedećem linku: http://www.civilnodrustvo-istra.hr/novosti/detaljnije/razvoj-drustva-u-djelovanjima-sadasnjosti.

Društvene inovacije podrazumijevaju nove koncepte, ideje, procese, proizvode, usluge, poslovne modele, alate i metodologije ili kombinacije svega navedenog koje odgovaraju na društvene potrebe ili probleme, a istovremeno stvaraju nove društvene odnose i suradnje. Nova rješenja, inovacije s društvenom misijom, usmjerene općoj dobrobiti, stvaranje društvenog utjecaja, inicirane, razvijene i implementirane od strane organizacija iz javnog, privatnog profitnog i neprofitnog sektora ili pojedinaca/ki. Ukoliko imate dodatnih pitanja, ne znate da li je Vaša ideja dobra, želite se konzultirati, slobodno nas kontaktirajte na: 052/212-938 ili zaklad@civilnodrustvo-istra.hr i dogovorite termin konzultacija. Javni poziv raspisan je u sklopu projekta +Resilient financiranog iz programa Interreg Mediteran 2014-2020 iz Europskog fonda za regionalni razvoj i sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa