Mnoštvo na paljenju prve adventske svijeće u Poreču

0

Mnoštvo građana, pjesma i ugodna blagdanska atmosfera obilježili su paljenje prve svijeće na adventskom vijencu, postavljenom na porečkom Trgu slobode. Obilježavanje prve adventske nedjelje zajedno su organizirali Advent Poreč i porečka župa, a čast da upali svijeću i otpočne odbrojavanje do Božića pripala je djevojčici Steli, a uz nju je nastupio i zbor mladih „Anđeli“. Blagoslov je predvodio župni vikar Janez Barobič, koji je najavio da će se svečanost paljenja adventskih svijeća održavati svake nedjelje u 17 sati sve do Božića. Događaju su se pridružili i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić sa zamjenikom Eliom Štifanićem, potpredsjednica Gradskog vijeća Gordana Šušljik i gradski vijećnici te brojni građani.

Četvrto izdanje Adventa Poreč otvara se svečanošću i prigodnim paljenjem lampica na Trgu Matije Gupca u petak, 6. prosinca u 17.00 sati. Advent ostaje otvoren sve do 6. siječnja, a pritom će posjetitelji moći uživati u besplatnom klizalištu za sve, obogaćenoj gastro ponudi u prigodno uređenim adventskim kućicama, tridesetak koncerata, predstavama za djecu i čak četiri dočeka Nove godine.

Organizator Adventa Poreč je Grad Poreč, partneri su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i Valamar Riviera, a suorganizatori TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, Zajednica Talijana Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MESAR/ ICA - BUTCHER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA-ŠANKIST/ICA / WAITER-BARTENDER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA