Tradicionalnim paljenjem lampica započeo bogat Prosinac u Puli

0

Veselo je danas bilo na ulicama Pule gdje je prigodnim programom na tek postavljenom klizalištu u centru grada i paljenjem velike digitalne jelke na trgu Portarata započeo iznimno bogat program obilježavanja Prosinca u Puli – Dicembre  in città.

"Ove godine imamo više od 170 zabavnih i kulturnih događanja na 40-tak lokacija u gradu -  od izložbi, predstava za djecu i one nešto starije kao i raznih koncerata gdje će, siguran sam svatko pronaći nešto za sebe. Uz to što želimo stvoriti naviku dolaska u grad, cilj nam je imati što kvalitetnije sadržaje, bogatu uslugu i raznovrsnu ponudu prije svega za naše sugrađane, a onda naravno i za sve brojnije posjetitelje koji će upravo Pulu odabrati kao mjesto odmora i zabave u najveselijem tjednu u godini“, kazao je gradonačelnik Pule Boris Miletić koji je danas, u pratnji ravnateljice Pula film festival Gordane Restović i direktora Pula Sporta Ivana Glušca najprije posjetio klizalište postavljeno u blizini Giardina.

Atraktivno klizalište dimenzija je 30x20 metara te će i ove godine privući brojne klizače, ponajprije one nešto mlađe, a i ove je godine Grad Pula za svu djecu s područja Puljštine koja organizirano dolaze klizati sa svojim škola i vrtićima osigurao besplatno klizanje. Klizalište je otvoreno svakog dana od 09,00 do 22,00 sata sve do 6. siječnja.

„Klizalište je u ovim zimskim mjesecima postalo već tradicionalno mjesto okupljanja brojnih naših sugrađana, a ove je godine na novoj lokaciji u samom centru grada blagdanski ugođaj još dodatno izražen“, kazao je gradonačelnik Miletić i naglasio kako je će za sve građane od 1. do 31. prosinca u svim zonama grada parkiralište biti u potpunosti besplatno!

Nakon klizališta, program je nastavljen na Trgu Portarata gdje je, nakon simboličnog odbrojavanja s publikom, gradonačelnik Miletić upalio digitalnu jelku i cjelokupnu Čarobnu šumu. „Građanima Pule i svim posjetiteljima želim prosinac pun veselja i zajedništva. Mjesec pred nama je vrijeme u kojemu valja njegovati društvene i obiteljske vrijednosti, pronaći suosjećajnost prema potrebitima i biti zahvalan na svakom malom trenutku sreće. Puljani su poznati po svojim nesebičnim aktivnostima i koristim priliku da svim pojedincima, udrugama i institucijama zahvalim što ulažu dio sebe radi općeg društvenog boljitka“, kazao je gradonačelnik.

Večeras je porinuta i nova sezona Čarobne šume s otvorenjem kućice Djeda Mraza i novim svjetlosnim tunelom, a svoja su vrata otvorili i izlagači s nikad bogatijom gastro ponudom. 

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SKLADIŠNI RADNIK/SKLADIŠNA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/KUHARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PEKAR/PEKARICA PIZZE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPASIOC/SPASITELJICA NA OTVORENOM MORU

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA