Umaški hotel ide na dražbu: 'Interes za kupnju je velik'

0
Foto: Novac.hr/privatni album
Foto: Novac.hr/privatni album

Uskoro će se na Fininoj javnoj dražbi naći poznati hotel Kristal iz Umaga koji već nekoliko godina zjapi prazan usred starogradske jezgre tog istarskog turističkog dragulja. Hotel će se prodavati zajedno s pokretninama, a utvrđena mu je vrijednost od 91, 3 milijuna kuna, od čega se 88, 9 milijuna kuna odnosi na nekretnine, a ostatak na pokretnine. Naime, Trgovački je sud u Rijeci, kao stečajni sud dužnika tvrtke Punta Internacional d.o.o u stečaju, koja je upravljala hotelom, donio je zaključak 13. studenog kojim je odredio uvjete i način prodaje nekretnina stečajnog dužnika, piše Novac.

- Hotel ima osamdeset soba, 8.670,13 kvadrata površine korisne vrijednosti, a smješten je na građevinskom zemljištu od 5.566,10 kvadrata. Prodaju hotela provest će Financijska agencija elektroničkim javnim dražbama, te se očekuje da će poziv na sudjelovanje u prvoj dražbi biti objavljen u vrlo kratkom roku. Interes za kupnju hotela je velik, od zainteresiranih kupaca skupio sam do sada točno 96 emailova na koje će im biti slani pozivi Financijske agencije na sudjelovanje u dražbama, ali će se tek po sudjelovanju u dražbi vidjeti koliko ih je stvarno zainteresiranih, kazao nam je stečajni upravitelj tvrtke Dražen Ezgeta.

On vjeruje da bi se ovaj hotel trebao prodati do treće elektroničke dražbe na kojoj će početna cijena biti jedna četvrtina utvrđene vrijednosti hotela, odnosno 22, 8 milijuna kuna. Inače, hotel je tijekom stečajnog postupka, koji je otvoren rješenjem Trgovačkog suda u Rijeci 10. lipnja 2015., već bio prodavan u ovršnom postupku kojeg je vodio Općinski sud u Puli, ali nije prodan niti na drugoj dražbi za polovicu utvrđene vrijednosti, odnosno za 45, 6 milijuna kuna. Ova vrijedna nekretnina nalazi se u samom srcu Umaga, i na samom moru, a vjerojatno se to nije dogodilo zbog visine potraživanja. Ona za prva dva hipotekarna vjerovnika iznose čak 52, 1 milijun kuna, piše Novac.

- Već sada je izvjesno da će prodajom hotela potraživanje prvog hipotekarnog vjerovnika biti namireno u cijelosti, s drugog djelomično, veli nam Ezgeta. A najveći vjerovnici su Porezna uprava, slovenski HIT Hoteli koji su svojedobno vodili u ovom objektu kockarnicu te Hypo Alpe Adria Bank. - Osim navedenog hotela, stečajni je dužnik u vlasništvu još dvije nekretnine, poslovnog prostora u centru grada Umaga i kamene kuće u Umagu, na vrlo atraktivnom položaju, na samoj obali uz šetnicu grada. Obadvije nekretnine još nisu izložene prodaji, ali će biti uskoro, poručio je Ezgeta.

Možda će se ovime konačno razbistriti situacija oko ovog hotela koji je postao očito ruglo Umaga od kada je zatvoren, a nekada je zapošljavao 60-tak djelatnika. A zatvoren je zbog velikih problema između tvrtke Punte International koja je prije stečaja bila u vlasništvu poduzetnika Žarka Ratkovića te njezinih slovenskih partnera HIT Hotela s kojima je Ratković nakon što je kupio hotel sklopio ugovor da vode kockarnicu, javlja Novac.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RADNIK/ICA NA SPORTU

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA / SKIPER/SKIPERICA - SKIPPER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA