Valter Flego podržao novu Europsku komisiju

0
Valter Flego
Valter Flego

„Europa treba smjele vođe, vizionare i velike umove, a ja zaista želim da to bude ovih danas odabranih 27 ljudi. To će pokazati prvih 100 dana rada Komisije. Prvih će 100 dana pokazati jesmo li dali svoje povjerenje pravim ljudima i odrediti smjer Europe nerednih 5 godina“, istaknuo je zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Valter Flego prilikom izglasavanja novog sastava Europske komisije na čelu s Ursulom von der Leyen. Komisija u novom sastavu službeno započinje s radom 1. prosinca.

- Zelene politike, ekologija, vladavina prava, ulaganja u istraživanja, znanost i obrazovanje, Europa kao globalni digitalni lider i Europa bliža građanima – očekujem da to budu prioriteti nove Komisije. Ciljevi moraju biti konkretni i jasni, a ambicije nikad veće. Komisija je danas dobila moje povjerenje, ali imam iznimno velika očekivanja. Želimo efikasnost od prvog dana, naglasio je Flego te dodao:

- Nisam dao bianco ček na pet godina, zaista ću pratiti rad Komisije, stoga se nadam da će konkretnim rezultatima pravdati povjerenje koje su danas zadobili. Očekujem da nova Komisija bude brža i efikasnija od prošle, očekujem promjene predvođene kvalitetnim i sposobnim ljudima i izuzetno mi je drago što Renew Europe ima čak šest svojih predstavnika u Komisiji. Mi želimo Europu koja je obnovljena zahvaljujući progresivnoj europskoj politici i jača nego ikad.

Flego je još naglasio da se „europska demokracija ne smije svesti samo na izbore svakih pet godina, već na demokraciju gdje građani zaista osjećaju pripadnost Europskoj uniji. Zato je jedan od prioriteta uspješno približiti Europu građanima, a to je ono što i sam radim od prvog dana mandata. Također, Konferencija o budućnosti Europe predložena od strane moje Renew Europe kao platforma za građane ide upravo u tom smjeru – razgovor s građanima, razmjena ideja, uvažavanje njihovog mišljenja, prijedloga i konkretnih inicijativa za unaprjeđenje rada europskih institucija“.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa