Krvoločni čopor uletio u kuću u Pazu: Pas Puffy branio ukućane

0
Foto: 24 sata
Foto: 24 sata

Nevjerojatan sukob pasa dogodio se 31. listopada u mjestu Paz nedaleko Cerovlja u Istri, kada je neidentificirani čopor ušao u kuću švicarske državljanke, a koja u tom malenom selu kupila imanje za odmor. Žena je u kući bila sama sa svoja četiri mješanca, tri manja slična pekinezerima i jednim čupavim, no većeg rasta. A onda je nastao pakao, piše 24 sata.

Sve se odigralo u tren oka. Psi žedni krvi odmah su napali one manje, a njih je pak na svoju štetu, obranio 13-godišnji mješanac Puffy. Iako star, herojski se bacio u obranu svojih četveronožnih prijatelja, manji se razbježali i posakrivali, a njega čopor doslovno rastrgao dok je vlasnica nemoćno vrištala. Ljubimca je odnijela u veterinarsku ambulantu za male životinje Benčić u Pazin, a oni pak ostali skroz šokirani.

- Strašno, pas je bio u polusvjesnome stanju, praktički mrtav, sa brojnim otvorenim ugriznim ranama iz kojih se cjedila krv od glave do repa. Doslovno nije bilo dijela gdje jadnika nisu izgrizli - kažu nam veterinari, braća Ivan i Igor Benčić, a tada je uz njih bio i otac Žarko također veterinar.

Psa su nakon stabilizacije odmah morali operirati, a nakon toga uslijedili su tjedni intenzivne skrbi. Bilo je tu svega, raznih infuzija, infekcija i slično, no uspjeli smo ga spasiti na radost njene vlasnice, ispričali su braća veterinari, nadodavši da u svojoj dugogodišnjoj praksi takav slučaj nisu imali.

Vlasnica psećeg borca u pravom smislu te riječi, nakon što ga poslje dvadesetak dana preuzela, nije željela medijski se previše eksponirati, no zato je cijeli slučaj prijavila policiji, a nama ustupila neke fotografije.

Od glasnogovornice PU istarske Suzane Sokač doznajemo kako su zaprimili prijavu 49-godišnje švicarske državljanke o držanju životinja bez nadzora. Također kako je policija utvrdila kako je 31. listopada u prijepodnevnim satima, u naselju Paz na području Cerovlja, nekoliko pasa srušilo staklenu stjenku i ušlo u kuću 49-godišnjakinje, gdje su napali i izgrizli njenog psa mješanca.

Policija je 41-godišnjem vlasniku tih pasa, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, naplatila novčanu kaznu, pisalo je u priopćenju.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ ICA - BUTCHER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA U KUHINJI

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA