'extra joker cijena'

Na aukciji u Londonu istarski tartuf prodan za 4.450 eura

0

U centru Londona na aukciji Sotheby's 25. studenog je izlicitiran bijeli istarski tartuf, tuber magnatum težine 354 grama za 4.450 eura! Znači po extra „Joker“ cijeni oko 13.000 eura za jedan kilogram tartufa! Tartuf iz Istre je u London dospio zahvaljujući obitelji Giancarla Zigantea. Prodan je na licitaciji koju je Turistička zajednica Istarske županije organizirala u suradnji sa svjetski poznatom aukcijskom kućom Sotheby’s. Licitaciju je osobno vodio predsjednik Sotheby’sa Lord Harry Dalmeny.

Prodano je ukupno 15 komada različitih veličina istarskog bijelog tartufa Tuber Magnatum i ukupno je prikupljeno  skoro 23.000 eura što ide u dobrotvorne svrhe i to na način da pola ostaje u Ujedinjenom Kraljevstvu, a pola se vraća u Istru i dodijelit će se Dnevnom centru za rehabilitaciju na pulskoj Verudi.

Istra oduvijek Britancima daje posebnu pozornost jer se radi o gostima visoke platežne moći. Turistička Zajednica Istre sa svojim timom koji vodi direktor Denis Ivošević, cilja na višu i visoku klasu. Bogati Britanci, a bilo ih je 50-ak u ekskluzivnom Harry's Baru, privatnom klubu na londonskom West Endu, zaista su se dobro počastili, osim svježim bijelim istarskim tartufima, istarskim vinima i večerom uz koju se sljubljivalo extra djevičansko istarsko maslinovo ulje. Bravo za naše! To je predstava!, piše Istragram.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa