Ekshumirano tijelo policajca u Rovinju: sumnja se na zločin?

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Na rovinjskom groblju u četvrtak je ekshumirano tijelo 53-godišnjeg službenika pulske kriminalističke policije, Vjere Fiala koji je početkom kolovoza pronađen mrtav u rovinjskom akvatoriju. Imao je prostrijelnu ranu glave. Nakon prvotne obdukcije pokopan je na groblju u Rovinju, donosi 24sata.

Njegova smrt je okarakterizirana kao čin samoubojstva i nije bilo sumnje u nasilnu smrt.

Međutim, u međuvremenu su se pojavile sumnje da slučaj možda i nije samoubojstvo, pa istražitelji naloženom ekshumacijom i reobdukcijom opetovano traže nove tragove i dokaze koji bi potvrdili radi li se uistinu o samoubojstvu ili čak o ubojstvu policajca.

Suzana Sokač iz istarske policije, ne iznoseći detalje o slučaju, nas je uputila na Županijsko državno odvjetništvo u Puli koje je i naložilo ekshumaciju i reobdukciju.

- Temeljem Zakona o kaznenom postupku i Zakona o državnom odvjetništvu postupanje tijekom izvida je tajno pa stoga ne možemo udovoljiti vašem traženju - bilo je sve što su na naš upit o ekshumaciji tijela policajca i mežebitnoj sumnji u nasilnu smrt rekli u pulskom Županijskom državnom odvjetništvu.

Naime, Fiala je iz svojeg doma u Rovinju nestao u ponedjeljak 29. srpnja, kada je supruzi oko 22 sata kazao da ide tek na jedno piće. Nije se vratio. Kako se nije pojavljivao niti na poslu, dva dana kasnije, u srijedu 31. srpnja prijavljen je njegov nestanak od kada se tragalo za njim, piše 24sata.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI RADNIK/ICA NA RECEPCIJI / ASSISTANT FRONT OFFICE AGENT

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KONOBAR / ICA - ASSISTANT WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA / ANIMATOR

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VOZAČ/VOZAČICA TRANSFERA / TRANSFER DRIVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA