Sud oslobodio dimnjačara, a odvjetništvo će se sada žaliti

0
Agroturizam Milena u Bačvi
Agroturizam Milena u Bačvi

Nakon provedenog prvostupanjskog kaznenog postupka, Općinski sud u Puli objavio je presudu kojom je optuženog dimnjačara Đina Tomića (26) oslobodio od optužbe zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti Kaznenog zakona, a kojim je prouzročena smrt para u mjestu Bačva u Istri. Podsjetimo, u tom selu se u agroturizmu Milena prije četiri godine, Patrik Blaško iz Poreča i Lara Nikolić iz Vrvari, nakon svadbe prijatelja, nisu pojavili na doručku. Njihova beživotna tijela u apartmanu su zatekli prijatelji, a mrtvozornik je mogao samo utvrditi smrt, piše 24sata.

Istraga je pokazala da se mladi par otrovao ugljikovim monoksidom zbog čega je jedini bio optužen dimnjačar Tomić, kojeg se teretilo da je iz nehaja prouzročio smrt mladog para. Tijekom nedavna suđenja obrana je tvrdila da je monoksid u apartman navodno došao zbog grubog građevinskog zahvata na vertikali dimnjaka kod montaže instalacije struje i klima uređaja, pa je zbog toga dimnjačar i oslobođen, jer nije mogao vidjeti nedostatke kada je dimnjak čistio. Tu činjenicu ustvrdio je vještak, a punomoćnica oštećenika, odvjetnica Ingrid Barić kao takvu ju je prihvatila, jer smatraju da odgovornost ovog slučaja leži na drugim osobama, tj. vlasniku agroturizma Đorđe Stefanovu, vlasniku tvrtke D.I.M.Š.O. gdje je dimnjačar Tomić radio, zatim na odgovornoj osobi u tvrtki Demark i distributeru plina koji nisu smjeli isporučiti plin bez odgovarajućih atesta kotla i atesta dimnjaka, a zbog kojih je, smatraju, do tragedije i došlo, piše 24sata.

Zbog svega navedenog pulski Općinski sud je oslobodio dimnjačara, no sada će Općinsko državno odvjetništvo u Puli, nakon što je čulo usmeno iznesene razloge kojima se sud rukovodio pri donošenju oslobađajuće presude, a po primitku pisanog otpravka od 22. studenog, uložiti žalbu na navedenu presudu, piše 24sata.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MESAR/ ICA - BUTCHER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA-ŠANKIST/ICA / WAITER-BARTENDER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA / ANIMATOR

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA