NAMIRG Pula 2019

Održana vježba suzbijanja zagađenja i gašenja požara na moru

0

U pulskom akvatoriju 22. studenog je održana međuresorna nacionalna pokazna vježba suzbijanja onečišćenja mora i gašenja požara na moru NAMIRG Pula 2019 u kojoj su uz istarske vatrogasce sudjelovali i njihove kolege iz Slovenije i Italije.

Pokazna vježba NAMIRG Pula 2019 realizirana je u sklopu EU projekta 'North Adriatic Maritime Incident Response Group', a organizirala se s ciljem provjere spremnosti za intervencije kod iznenadnih onečišćenja mora i mehanizama za intervencije gašenja požara na moru vatrogasnim plovilima i desantom vatrogasaca na ugroženo plovilo iz helikoptera.

Akciju je pratio i pulski gradonačelnik Boris Miletić u pratnji ministra unutarnjih poslova Davora Božinović i zamjenika istarskog župana koji obnaša funkciju župana Fabrizia Radina te je svim sudionicima na kraju čestitao na uspješno provedenoj zadaći.

„Rekao bih da je ovo jedan iskorak našeg sustava spašavanja koji može reagirati i na moru. Današnja je akcija primjer i potvrda da jedino uz zajedničku suradnju triju država možemo adekvatno odgovoriti na izazove u budućnosti. Ovo je još jedan izvrstan primjer međunarodne suradnje na projektima očuvanja ljudi i zaštite okoliša i svakako je dobar primjer koji treba slijediti“, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Kako je pojasnio vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac, u akciji su sudjelovali predstavnici Vatrogasne zajednice Istarske županije sa svojim projektnim partnerima, Gasilskom brigadom iz Kopra, te Comando Regionale Vigili del Fuoco Friuli Venezia Giulia.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa