Brazilac iz tvornice duhana: 'U Rovinju sam jeo najbolju tjesteninu s tartufima'

0
Diogo Prazeres (foto: tportal)
Diogo Prazeres (foto: tportal)

Diogo Prazeres prije šest je mjeseci stigao u Hrvatsku iz Rio de Janeira. Živeći drugi put ovdje i već se osjećajući kao kod kuće, u intervjuu otkriva kakva je Hrvatska u očima Brazilca koji voli sarmu i vjeruje da je Osijek jedan od najljepših gradova u zemlji, a govori i o tome kako je raditi za jednu od najvećih svjetskih kompanija dok živi u srcu Europe, piše tportal. Prazeres naime radi za British American Tobacco u Adria regiji.

Hrvatska je svuda poznata po svojoj predivnoj, izrazito razvedenoj obali. Ovdje je tako jednostavno uživati jer je svaki djelić zemlje lijep i jedinstven. Uzmimo, na primjer, Istru, veličanstvenu regiju punu povijesnih gradova, s izvrsnim izborom tartufa i tjestenine. Dalmacija fascinira svojim plažama i otocima, a poznata je i po maslinovim uljima i vinu. Da ne spominjem Osijek i Slavoniju, dio Hrvatske o kojem ljudi rijetko pričaju. Grad je prekrasan, a njegovi stanovnici vrlo su ljubazni i preporučujem posjetiti ga tijekom prosinca, kada se može uživati na tamošnjem malenom božićnom sajmu, piše tportal.

Sviđa mi se što je hrvatska kuhinja tako bogata i raznolika. Imao sam priliku živjeti u svim regijama. U Rovinju sam jeo najbolju tjesteninu s tartufima, a za boravka u Splitu sam, naravno, preferirao mediteransku prehranu i oduševio se salatom od hobotnice i svježom ribom na žaru. Od specijaliteta kontinentalne Hrvatske, volim ćevape i ostale mesne delicije. A kad moja zaručnica pravi sarmu, to je nešto sasvim posebno, rekao je za tportal.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa