Otvorena izložba slika Brodovi i brodice

0

U galeriji Cvajner održalo se otvorenje izložbe slika " Brodovi i brodice“ polaznika slikovne radionice u sklopu Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda kojoj je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci. "Ovom tradicijskom izložbom pokazujemo da imamo odličnu suradnju s Dnevnim centrom za rehabitilaciju Veruda čiji rad u potpunosti podržavamo, a ovi prekrasni radovi  iz godine u godinu potvrda su iznad svega posvećenosti osoba koja rade sa korisnicima Dnevnog centra, a nadasve darovitosti korisnika koji  ih svojim vrijednim radom i kreativnošću oslikavaju“ rekla je zamjenica gradonačelnika Puh Belci.

Loretta Morosin je u ime Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda zahvalila korisnicima, njihovim roditeljima i svim suradnicima koji su radili i postavili ovu tradicionalnu izložbu. Prisutnima je o samoj izložbi govorila autorica kataloga Gorka Ostojić Cvajner rekavši dasuovom izložbom prikazana dvanaest akrila na platnu različitih formata s motivima jedrilica, ribarica, brodica, jedrenjaka i jahti koje su korisnici Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda oslikali  inspirirani takmničarskom regatom u Trstu; posjetama Ližnjanu, Banjolama, Rapcu, Fažani i promatranjem brodova u pulskoj luci. „Ova ogledna izložba svojevrsna je zahvala svim moreplovcima, ribarima i brodograditeljima bez kojih bi naši životi bili siromašniji za dobrotu marljivih ljudi, za ljepotu i bogatstvo mora, kao i za milenijsko nasljeđe kojega se i ovim putem sjećamo, pamtimo i čuvamo“ rekla je Ostojić Cvajner.

U suradnji s djelatnicima Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, radna instruktorica Vesna Šuput  je kroz edukativne priče koje prethode slikanju, stručnim vođenjem  i nadgledanjem polaznika radionice Kristijana Horvata, Sare Kovačević, Maria Nikolića, Anike Retkovac, Sare Runko, Martine Šćira, Davora Tankovića, Nikol Čekada, Lane Rojnić, Tee Rojnić, Hene Adrović i Luke Grbina, omogućila realizaciju ove ogledne izložbe.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KUHAR/ ICA - ASSISTANT COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ ICA - BUTCHER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VOZAČ/VOZAČICA TRANSFERA / TRANSFER DRIVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA