U Poreču jubilarna Međunarodna konferencija liberala

0
S prijašnje konferencije
S prijašnje konferencije

Poreč će 23. studenoga biti domaćin desetog izdanja Međunarodne konferencije liberala - ILC, koju već tradicionalno organizira Istarski demokratski sabor s financijskom potporom Fondacije Friedrich Naumann i ALDE stranke, odnosno europskih liberala. Jubilarno deseto izdanje ILC-a fokusirano je na digitalnom programu Europske unije - „Korištenje digitalnog za prevladavanje granica“. Ovaj međunarodni događaj održat će se u Hotelu Valamar Diamant, s početkom u 9 sati i bit će otvoren za sve zainteresirane građane.

Najavivši konferenciju, predsjednik IDS-a Boris Miletić istaknuo je da „u okolnostima kada se Hrvatska sve više zatvara i postaje isključiva, mi želimo biti most između Europske unije i Jugoistočne Europe. U zemlji u kojoj se ne uspijevamo pomaknuti iz davno prevaziđenih rasprava, mi želimo govoriti o totalno drugim stvarima, o onome što će zasigurno oblikovati našu budućnost – a to je digitalna transformacija društva“. 

Cilj ove konferencije jest uključiti sve zainteresirane građane u značajnu raspravu o digitalnom programu Europske unije koji bi trebao oblikovati i podržati digitalnu transformaciju hrvatskog, odnosno europskog društva i gospodarstva.

Na konferenciji će široj javnosti ujedno biti predstavljena liberalna vizija europske digitalne unije, kao i održiva digitalna ekonomija. Stoga će sudionici konferencije biti visoki predstavnici vodećih hrvatskih IT tvrtki, od direktora Infobipa do predstavnika T-coma Hrvatska i Googlea Hrvatska, zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Valter Flego, predstavnik Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli te čelnici i predstavnici liberalnih političkih stranaka i organizacija iz jugoistočne Europe. Ovim putem pozivamo sve građane zainteresirane za tu tematiku da nam se pridruže 23. studenoga na jubilarnoj X. Međunarodnoj konferenciji liberala u Hotelu Diamant, s početkom u 9 sati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa