Atraktivne nekretnine na bubnju: Ovrhu vodi bivša firma ministra Horvata

0
Samački hotel nalazi se u Puli, nedaleko centra Grada
Samački hotel nalazi se u Puli, nedaleko centra Grada

Na pulskom Općinskom sudu u utorak je održano ročište po ovrsi za samački dom Uljanik Standarda, piše 24sata. Riječki odvjetnik Marin Đudarić za ovrhovoditelja IVIS-94-ENERGIJA, bivšu firmu ministra gospodarstva Darka Horvata, sutkinji Eleni Vukotić kazao je kako je suglasan da se vrijednost nekretnine utvrdi temeljem pisanog nalaza i mišljenja sudskog vještaka od rujna ove godine te da se u nastavku postupka donese zaključak o prodaji nekretnine. Zastupnik ovršenika Kazimir Pavletić, inače direktor Uljanik Standarda protivio se toj odluci.

- Ovršenik ulaže u spis pisani podnesak u kojem se navodi da nije suglasan sa ukupnom tržišnom vrijednosti nekretnine jer je ona znatno manja od procijenjene vrijednosti iste nekretnine utvrđene 2010. godine po sudskom vještaku, u iznosu od 4.058.340 kuna. Također navodi da se tržište nekretnina oporavilo a trenutno je ono u porastu, pa je realno za očekivati da će vrijednost nekretnine biti barem ista, ako ne i veća od one utvrđene 2010. godine. Ističe da kad bi se prihvatila vrijednost vještaka od 3.640.000 kn prilikom javne dražbe, ne bi se naplatila niti polovica vrijednosti iz ovrhe - rečeno je na sudu, te dodano da ovršenik ne prihvaća nalaz i mišljenje tog sudskog vještaka. Na koncu je sud donio zaključak kojim se utvrđuju vrijednosti predmetne nekretnine, samačkog doma površine 1965 metara u iznosu od 3.640.000 kn. Rečeno je na sudu da je u međuvremenu upisano i podzaložno pravo.

- Proizlazi da je na založno pravo ovrhovoditelja upisano podzaložno pravo 23. listopada 2019. godine u korist austrijske banke BKS. Zaključuje se ročište radi utvrđenja vrijednosti predmetne nekretnine - rekla je sutkinja na kraju. Neslužbeno saznajemo da je samački dom u vlasništvu Uljanik Standarda dan kao jamstvo za poslove jedne od firmi Uljanik grupe sa bivšom firmom ministra Horvata, javlja 24sata. (Foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa