Kako je Kiowa Warrior preletio iznad pulske Arene (video) 

0

Povodom povratka Hrvatske vojske u Pulu i otvaranja vojarne Hrvatski branitelji Istre, 15. studenog Hrvatska vojska je brojnim zainteresiranim građanima i posjetiteljima ispred simbola grada Pule – Pulske Arene, predstavila svoje naoružanje i opremu. 

Također, građani su imali jedinstvenu priliku vidjeti prelet helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva OH-58 D Kiowa Warrior iznad pulske Arene. 

Uz helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva OH-58D Kiowa Warrior i brod Hrvatske ratne mornarice OB-03 “Cavtat”, izložena su i borbena oklopna vozila Patria i MRAP, tenk M-84, samohodna haubica PzH 200, HMWVI, Robot ThEODor ali i dekontaminacijska postaja, vojne odore, samokresi, puške, strojnice, snajperi, bacači granata, roniteljska oprema, alpinistička oprema, padobranska oprema i drugo.

Također, na parkiralištu Karolina ispred Arene u Puli, Počasno zaštitna bojna izvela je vojno-akrobatski ceremonijalni program, a u prigodi povratka Hrvatske vojske u Pulu Jazz Orkestar Oružanih snaga RH održat će koncert u Domu HV-a,  s početkom u 19 sati.

U ovoj prigodi, posjetitelji su iz prve ruke doznali sve o vojničkoj opremi i naoružanju koje koriste pojedine grane Hrvatske vojske, ali i o specifičnostima vojničkog poziva.

Taktičko-tehnički zbor HV-a obišao je i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević sa suradnicima.

„Ponosan sam i sretan što ispred simbola grada Pule naša Hrvatska vojska dijeli svoja iskustva s građanima, drago mi je vidjeti što je veliki broj posjetitelja zainteresiran za svoju vojsku. Zaista je lijepo znati da svi oni žele znati više o načinu života njihovih čuvara sigurnosti – o životu naših vojnika. Ovaj taktičko-tehnički zbor poklon je Hrvatske vojske našoj Puli i simboličan početak izgradnje snažnog odnosa između vojske i lokalnog stanovništva“, poručuje ministar Krstičević.

Zainteresirani posjetitelji taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja Hrvatske vojske moći će razgledati i u subotu, 16. studenog 2019. od 9.00 do 15.00 sati.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

VODITELJ/ICA OBJEKTA

Do: 14.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 15.08.2020.

ŠTINJAN, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/PRODAVAČICA

Do: 15.08.2020.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

VODOINSTALATER/KA

Do: 15.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA