Utrkom obilježen početak Mjeseca borbe protiv ovisnosti

0

Tradicionalnom utrkom na šetalištu Lungomare obilježen je početak Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se u Republici Hrvatskoj održava svake godine od 15. studenog do 15. prosinca. Zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci koja je ujedno i predsjednica Vijeća za komunalnu prevenciju kazala je da se Grad Pula  obilježavanju Mjeseca borbe protiv ovisnosti priključuje kao suorganizator kroz Vijeće za komunalnu prevenciju te da Grad financira preventivni program koji se bavi edukacijom o štetnosti ovisnosti "Zajedno za zdravo odrastanje" koji se sastoji od interaktivnog predavanja za roditelje i tribine za učenike kao i program epidemiološkog praćenja.

„Ovom tradicionalnom inicijativom nastojimo mlade okrenuti ka sportu i druženju kao alternativi za sve oblike ovisnosti. Upravo su ovakve preventivne aktivnosti od ključnog značaja kako bi se javnost upoznala o prisutnosti ovih izazova  kojima treba pristupiti sustavno te su stoga zajednička suradnja i međusektorski dijalog ključni“ rekla je Puh Belci. Ovom prilikom, zahvalila je i partnerima najavljenih akcija koji svake godine svojim radom i aktivnostima podržavaju ovu manifestaciju.

Osim zamjenice gradonačelnika, utrci je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović, a  prisutne je na startu utrke pozdravila i  voditeljica Odjela prevencije PU istarske Alice Rosić-Jakupović.

Na utrci, koja predstavlja prvu preventivnu aktivnost u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, sudjelovalo je stotinjak učenika Osnovnih škola Monte Zaro, Tone Peruško, Veruda, Centar i Stoja te predstavnici organizatora.  Umjesto startnih brojeva, sudionici utrke nosili su na majicama jedan od tri najbolja slogana, koji su izabrani na natječaju učenika sedmih i osmih razreda pulskih osnovnih škola. Kreatorima najboljih slogana dodijeljene su nagrade dok su svi  sudionici utrke dobili i prigodne majice.

Mjesec borbe protiv ovisnosti provode Grad Pula, Zavod za javno zdravstvo IŽ, Gradsko društvi Crvenog križa, Centar za socijalnu skrb Pazin - Obiteljski centar, kampanja Bježi- via, Diego Bosusco, KLA „Stvaranje“, Dnevna bolnica psihijatrije, PU istarska, Klub liječenih alkoholičara ''Stvaranje'' – Dnevna bolnica za alkoholizam i druge ovisnosti Opće bolnice Pula, Udruga UZPIRO Cro, Udruga Institut.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa