Odigrana predstava Recikloman spašava budućnost

0

Predstava „Recikloman spašava budućnost“ za vrtićku djecu i djecu nižih razreda osnovnih škola s područja općine Medulin i grada Vodnjana održana je 11. i 12. studenoga. Predstavu je izvela umjetnička udruga „Teatar naranča“. U prostoru Zajednice talijana u Galižani su 11. studenoga održane dvije izvedbe, prva za vrtićku djecu, a druga za djecu prvih i drugih razreda osnovne škole. U 3MC-u, na Placi, u Medulinu je 12. studenoga izvedena predstava za vrtićku djecu, dok je nakon nje izvedena predstava za učenike koji pohađaju niže razrede.

Predstava je održana u sklopu edukativnih aktivnosti projekta o održivom gospodarenju otpadom, pod nazivom  "Saberi se - poberi sve, odvoji opasno – pospremi korisno" koji Općina Medulin kao nositelj projekta provodi s Gradom Vodnjanom, u suradnji sa komunalnim poduzećima Med eko servis. i Contrada. Predstava je edukativnog karaktera, a njen cilj je na jednostavan, šaljiv i djeci zanimljiv način objasniti važnost odgovornog postupanja s komunalnim otpadom te pravilnog odvajanja otpada i kućnog kompostiranja.

Na veseloj predstavi su simpatični štreber Bero i njegova najbolja prijateljica, reperica Gea uz pomoć Reciklomana, naučili djecu da se u žuti spremnik odlaže plastika, u zeleni staklo, a u plavi papir i karton, te što se odlaže u komposter. Djeca su naučila i da se selektivnim odvajanjem otpada znatno smanjuje količina miješanog komunalnog otpada. Organizacija predstave je sufinancirana u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 583.243,51 kuna, a bespovratna sredstva Kohezijskog fonda iznose 495.756,93 kuna.

 

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KROVOPOKRIVAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PLOMIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA U PIZZERIJI

Do: 30.09.2020.

KAROJBA, ISTARSKA ŽUPANIJA

OSOBNI/A ASISTENT/ICA

Do: 30.09.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA