Tri nagrade Simply the Best otišle u Istru, evo tko su dobitnici

0
Nagrade putuju u Istru
Nagrade putuju u Istru

U Gradacu je u sklopu Turističke burze 14. studenog održana dodjela nagrada „Simply the best“. Ova tradicionalna godišnja nagrada za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu utemeljena je 2009. godine, a zajednički je dodjeljuju UHPA – krovna udruga Hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički magazin Way to Croatia. Nagrade se dodjeljuju najboljima u turizmu. Turistička burza, u sklopu koje je i dodjela nagrada, okuplja djelatnike iz agencijskog poslovanja, pružatelja tursitičkih usluga, hotelijerstva i restoraterstva te sustava turističkih zajednica.

Nagrada se dodjeljuje u pravilu u 6 kategorija od kojih je 5 stalnih (1.Ugostiteljstvo; 2.Manifestacije; 3. Putnička agencije; 4. Inovativni projekti; 5. Osoba), a jedna je promjenjiva. Unutar kategorija Ugostiteljstvo i Manifestacije nagrade se dodjeljuju u 3 grupe. U svakoj grupi, kao i svakoj ostaloj kategoriji dodjeljuju se do tri ravnopravne nagrade. Izuzetak je kategorija Inovativni projekt u kojoj se u pravilu može dodijeliti do deset nagrada.

U procesu predlaganja sudjeluju putničke agencije, turističke zajednice, novinari, turistički mediji, tvrtke, udruge i pojedinci iz turističko ugostiteljskog sektora. Ove je godine od 240 nominacija dodijeljeno 40 nagrada od kojih su tri nagrade dodijeljene u Istru i to Turističkim zajednicama općine Bale, općine Ližnjan i grada Vodnjan. Turističke zajednice Bala, Ližnjana i Vodnjan osvojile su nagrade u kategoriji inovativni projekti.

Turističkoj zajednici općine Bale dodijeljana je nagrada za Paleo Park Bale za inventivno oblikovanje zabavnog parka koji svojim edukativnim i zabavno-rekreacijskim sadržajima obogaćuje atraktivnost turističke ponude destinacije. Turističkoj zajednici općine Ližnjan dodjeljena je negrada za Šišanske legende, za kreativan pristup edukaciji namijenjenoj interpretatorima baštine, te na toj osnovi oblikovanja tematskih obilazaka čime je značajno unaprijeđena turistička ponuda destinacije.

Turističkoj zajednici grada Vodnjana nagrada se dodjeljuje za projekt Prolazi kroz vrijeme, za inovativan pristup prezentaciji kulturne baštine lokalne zajednice konceptom svjetlosnih instalacija čime se posjetiteljima pruža novi atraktivni pristup u upoznavanju destinacije. Prizanjima koje su turističke zajednice dobile, dokazuju kako se u Istri kontinuirano razvijaju kvalitetni i Inovativni projekti s ciljem unapređenja ponude i kvalitete destinacije. Osim turističkih zajednica, u Istru je otišla još jedna nagrada i to u katergoriji Smještajni objekti s ponudom dodatnih sadržaja Villi Covri iz Brtonigle.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa