Vidljivi pozitivni pomaci pulskog sustava odvodnje

0

Tijekom 12. i 13. studenog Pulu je zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom te je prema podacima s mjerne postaje društva Pragrande, na području centra grada palo gotovo 115 mm kiše po četvornom metru. Svim dežurnim i interventnim ekipama zahvalio je pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je jutros zajedno s njima obišao teren. Prema podacima sa mjerača nivoa vode postavljenih u kanalima Pragrande i Šijanskom kolektoru zabilježen je znatan uspor radi visoke razine mora. Razina mora se u najkritičnijim trenutcima podigla gotovo metar iznad prognozirane.

Uzimajući u obzir činjenicu da niti jedan sustav odvodnje ne može apsorbirati toliku količinu kiše sa takvim uvjetima plime, voda se nakratko zadržala na pulskoj rivi te se ubrzo i povukla. Interventne ekipe Pragrandea podizali su kanalizacijske poklopce i slivne rešetke radi bržeg otjecanja vode budući je obilna kiša stvarala bujice koje su nosile nanose zemlje, lišća, šljunka u čije su čišćenje krenule i jedinice Čistoće.

Grad Pula je unapređenje infrastrukture za odvodnju oborinskih voda postavio među prioritetne projekte, a sve s ciljem rješavanja problema plavljenja određenih dijelova grada prilikom ekstremnih padalina te su danas vidljivi pozitivni pomaci i rezultati cijelog sustava. Posebno je to izraženo na onim dijelovima grada koji su prijašnjih godina za vrijeme svake jače kiše često plavila poput Trga Portarata, Trga Republike, Doma sportova Mate Parlov, obilaznice, na mjestu današnjeg rotora u Šijani i slično.

Prema prognozama, nestabilno vrijeme praćeno kišom i pljuskovima očekuje se i u nastavku vikenda stoga su pulske komunalne službe i interventne ekipe i dalje u stanju pripravnosti, a građani se pozivaju na dodatni oprez posebice na područjima pod ugrozom.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RADNIK/ICA NA SPORTU

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA / SKIPER/SKIPERICA - SKIPPER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA