Započeo Susret prijateljstva u Puli

0

U Domu hrvatskih branitelja je otvoren dvodnevni 17. sportsko-rekreativni i kulturni susret osoba s intelektualnim teškoćama pod nazivom "Susret prijateljstva". Susret i program nastali su zahvaljujući Udruzi osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije - Pula i Dnevnom centru za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula.

U ime organizatora, Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju te Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju, skup je otvorio predsjednik Udruge Gvido Radolović. „Veseli me što ovaj susret iz godine u godinu raste i broji sve više djece i uzvanika, zahvaljujem svima koji su svojim trudom i radom dali doprinos pri realizaciji ovog susreta koji slavi različitost“ kazao je Radolović.

U ime Grada Pule prisutne je pozdravio zamjenik gradonačelnika Robert Cvek koji je istaknuo da Grad Pula zdušno podržava rad Udruge s ciljem poboljšanja i integracije djece s intelektualnim teškoćama u društvo. „Pohvaljujem organizatora Susreta prijateljstva koji se tradicionalno, već sedamnaestu godinu za redom, zalaže za realizaciju ovog hvalevrijednog sportskog, rekreativnog i kulturnog događaja. Zahvalio bih se i svim institucijama na razini Istarske županije na podršci i sudjelovanju u ovom susretu “ rekao je Cvek. Organizatori su u znak zahvalnosti Grad Puli zamjeniku gradonačelnika Cveku darovali sliku koju su oslikali njihovi štićenici.

Ove godine u susretu sudjeluje više od 400 sudionika iz udruga, ustanova, škola i vrtića. Zatim učenici Medicinske škole Pula i volonteri Crvenog križa Pula; učenici osnovnih škola škole Vidikovac i Monte Zaro, korisnici Centra za rehabilitaciju Pula, Doma za odrasle osobe Vila Maria  te korisnici i učenici s područja Istarske županije odnosno iz Osnovnih škola Vodnjan, Marčana, Medulin, Šišan, Ližnjan, Žminj  te vrtići iz Vrsara i Žminja. Sudjeluju  i korisnici iz Slovenije Obalno društvo „Sožitje“ iz Kopra te Varstveno delovni center iz Šentjura i Vipave.

Susret je otvoren glazbeno-scenskim programom, a nakon današnjeg kulturno-umjetničkog dijela programa, sutra je na rasporedu sportski dio u Domu sportova "Mate Parlov" gdje će se članovi udruga natjecati u kuglanju i boćanju. Cilj susreta je integrirati osobe s intelektualnim teškoćama u širu društvenu zajednicu te uspostaviti interakciju takvih osoba s predškolskom i školskom djecom.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa