Mlada Katja Zubin vozi viličar: 'Nisam prva u familiji'

0
Katja Zubin
Katja Zubin

Oni koji bolje poznaju Katju Zubin (25) iz Livada, zaposlenicu bujskog Feroplasta, nisu se čudili kad je odlučila završiti tečaj za vožnju viličara. Bio je to uspješan nastavak obiteljske tradicije.

„Moj nono je vozio kurijeru po Europi a i mama mi ima položen ispit i vozi viličare. Nisam prva u familiji, pa im moja odluka nije bila čudna, za razliku od mojih suradnika koji su mi govorili da to i nije baš za žene“, rekla nam je Katja i dodala da su nakon položenog ispita, prve vožnje bile zaista stresne, jer je kao žena morala puno više paziti da ne napravi kakvu grešku.

„Srećom, kod mojih prvih vožnji na viličaru nitko se nije približavao viličaru u krugu 50 metara pa sam imala dovoljno prostora za manipulaciju. Sada je prostor za manipulaciju strojem bitno smanjen što objašnjavam povjerenjem koje sam stekla u proteklom periodu. Ma šalim se, nitko više ni ne komentira moju vožnju na viličaru, a i na novoj turi osposobljavanja za vožnju viličara ima još jedna djevojka pa dobivam društvo“, veselo nam je ispričala naša sugovornica.

Katja svakodnevno iz Livada odlazi na posao u Buje a tijekom vožnje opušta se uz muziku. Nakon rada u više firmi u Hrvatskoj i inozemstvu, prije nešto više od dvije godine zaposlila se u Feroplastu.

„Kod prvog susreta sa tvrtkom najviše me je privukao prijateljski odnos prilikom prvog razgovora te obilasku proizvodnih hala. Prilikom uvodnog razgovora rečeno mi je da se u Feroplastu posebice cijeni i vrednuje pozitivan stav do posla, zalaganje u obavljanju poslova te uspješnost obavljenog posla“, dodaje.

Rad u proizvodnji odvijao se u ugodnoj atmosferi a dnevne ciljeve ostvarivala je bez problema. „Iako sam žena u metalnoj industriji nakon nekoliko mjeseci rada, na moju želju poslana sam na osposobljavanje za rad na viličaru te sam ubrzo stekla uvjerenje o položenom ispitu za upravljanje viličarem. Nakon nepune godine rada u Feroplastu ponuđeno mi je radno mjesto voditelja linije plastifikacije. Iako puna sumnji i straha od novih obaveza, prihvatila sam novo radno mjesto koje je značilo veće prihode, ali istovremeno i veću odgovornost te složeniji opis rada na tom radnom mjestu“, priča Katja.

„Danas nakon više od godine dana rada na mjestu voditelja moram priznati da sam vrlo zadovoljna radnim mjestom te da svakodnevno uživam u ugodnoj atmosferi te ciljevima koje svojim radom pokušavamo dostići“, zaključila je Katja i dodala da nakon posla, a posebice vikendom uživa s društvom. (Kristian Stepčić Reisman)

Katja Zubin (foto: Facebook)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa