Saznajte što vas sve očekuje na manifestaciji Prosinac u Puli!

0
S konferencije za novinare u Gradskoj palači u Puli
S konferencije za novinare u Gradskoj palači u Puli

Na konferenciji za medije održanoj 8. studenog u Komunalnoj palači objavljena je ovogodišnja lokacija klizališta te posebna regulacija prometa tijekom trajanja manifestacije Prosinac u Puli – Dicembre in città. Gradonačelnik Grada Pule, Boris Miletić, izjavio je da će, sukladno interesu posjetitelja i tematskom poveznicom postavljanje cjelovite lokacije za najmlađe, ove godine klizalište biti smješteno upravo na kraju Giardina, odnosno Čarobne šume. Izmještena lokacija upotpunit će programski sadržaj i povezati cjelokupni koncept unutar pješačke zone a naglasak će se staviti na sigurnost svih posjetitelja radi nesmetanog praćenja programa.

Direktor Pula Sporta Ivan Glušac kazao je da će se klizalište ove godine postaviti ispred FINA-e. Postavljanje piste dimenzije 30 x 20m započeti će 13., samo otvorenje planirano je 29. studenog i bit će otvoreno do 6. siječnja 2020. godine. Tradicionalno će prvi i zadnji dan biti besplatan za svih, kao i za sve prethodno najavljene organizirane posjete predškolskih i školskih ustanova, dok će cijene ostati nepromijenjene; 15kn za najam klizaljki i jedno vožnju do 14 sati, odnosno 20kn u popodnevnim satima.

Sukladno novoj lokaciji klizališta prilagodit će se i gradski promet u centru grada. Za sav promet zatvara se kao i prethodnih godina ulica Giardini, Laginjina na križanju sa Smareglinom i Anticovom, a ove godine i  Zagrebačka na križanju s Dobrichevom, dok Zadarska ulica, od križanja s Istarskom do križanja s Dobrichevom, postaje jednosmjerna u smjeru Istarske. Carrarina se pretvara u dvosmjernu slijepu ulicu a taxi stanica će se izmjestiti na mjestu autobusnog stajališta u Istarskoj ulici.

Igor Škatar, direktor Pulaprometa, pojasnio je da će autobusne linije koje su inače prometovale tim dionicama biti preusmjerene na najbliže okolne stanice, koristeći uglavnom stajališta kod Gradske knjižnice, Arene i Tržnice te da će javnosti biti dostupne izmjene na njihovim mrežnim stranicama.

Zbog izmjene prometnih i autobusnih ruta, novinu koja će građanima olakšati dolazak u centar Pule predstavio je direktor Pulaparkinga, Branislav Bojanić. Objavio je da će Puljanima i njihovim posjetiteljima u svim zonama biti osiguran besplatan parking tijekom čitavog prosinca te da će se fokus usmjeriti ka uklanjanju nepropisno parkiranih vozila i nepoštivanju prometne regulacije.

Ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festivala naglasila je da će, uz obližnje klizalište, čitava lokacija biti zaokružena sadržajno veselom notom. Čarobna šuma, uz prepoznate i dobro prihvaćene elemente i u suradnji s festivalom Visualia dodatno će biti obogaćena svjetlosnim lukovima koji će se protezati čak 50 metara duž Ulice Giardini.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa