pismo nezadovoljnih građana

Bivšu novinarku žele uhljebiti u Turističkoj zajednici Općine Žminj?

0
Željko Plavčić, načelnik općine i predsjednik Turističke zajednice Općine Žminj (foto: Facebook)
Željko Plavčić, načelnik općine i predsjednik Turističke zajednice Općine Žminj (foto: Facebook)

Naša je redakcija dobila e-mail o zapošljavanju u Turističkoj zajednici Općine Žminj. Došao je s adrese boljizminj@net.hr a kao predmet navedeno je 'Uhljebljivanje u TZO Žminj'. E-mail prenosimo u nastavku:

"Krajem lipnja 2018. godine voditeljica Turističkog ureda Turističke Zajednice Općine Žminj (koja je kao voditeljica ureda bila zaposlena u siječnju 2014. godine) je otišla na porođajni dopust. Kao zamjena voditeljici Turističkog ureda Lenki Šajini do povratka sa porođajnog dopusta zaposlena je Nensi Licul. U ponedjeljak 4. studenog 2019. godine nakon porođajnog dopusta na mjesto voditelja Turističkog ureda TZO Žminj vratila se Lenka Šaina, dok je njenoj zamjeni (Nensi Licul) ugovor voditeljice Turističkog ureda TZO Žminj produžen.

Dana 1. listopada 2019. godine Turističko vijeće Turističke zajednice Općine Žminj raspisao je Natječaj za izbor i imenovanje direktora/ice Turističkog ureda Turističke zajednice Općine Žminj - natječaj na slijedećem linku: https://www.zminj.hr/downloads/natjecaj_direktorTZZminj.pdf

Dana 22. listopada 2019. godine Povjerenstvo je utvrdilo da pisanom testiranju može pristupiti 1 (jedan) kandidat, i to: F.T., r. 1976. koji je na prethodnu provjeru znanja (pisano testiranje) i inteviju pristupio dana 28. listopada 2019. godine u 12.00 sati -  Poziv za testiranje na sljedećam linku: https://www.zminj.hr/downloads/poziv%20na%20prethodnu%20provjeru%20znanja%20i%20intervju_voditelj%20poslova%20VP.pdf

Prema našim saznanjima (pouzdan i dobro informiran izvor) Natječaj za  izbor i imenovanje direktora/ice Turističkog ureda Turističke zajednice Općine Žminj je po odluci Povjerenstva bez ikakvog objašnjenja poništen, te direktor TZO Žminj nije odabran. Nas, porezne obveznike i dionike turizma na području Općine Žminj zanima slijedeće, te Vas molimo da u interesu javnosti odgovore na ta pitanja kao medij pokušate dobiti:

1. Zbog čega je Natječaj za  izbor i imenovanje direktora/ice Turističkog ureda Turističke zajednice Općine Žminj poništen?
2. Zbog čega je voditeljici na zamjeni Nensi Licul produžen ugovor kada se znalo da se voditeljica Turističkog ureda Lenka Šaina vraća početkom studenog na svoje radno mjesto?
3. Zbog čega TZO Žminj ima dvije voditeljice Turističkog ureda TZ-a?
4. Do kada će naš TZO Žminj imati dvije voditeljice Turističkog ureda?
5. Hoće li TZO Žminj imati dvije voditeljice Turističkog ureda (jer obije imaju važeće ugovore i ispunjavaju uvjete) i onda kada TZO Žminj bude odabrao novoga/u direktora/icu?
6. Ima li potrebe da mala Turistička zajednica kao što je naša ima zaposlenog i voditelja Turističkog ureda i direktora TZO Žminj?

Naš je zaključak da se radi o još jednom u nizu uhljebljivanja u Općini Žminj. Načelnikovo arogantno i bahato uhljebljivanje po principu "ki mi ča more" tereti nas, građane i porezne obveznike Općine Žminj jer se za obije voditeljice (a i budućeg direktora/icu) sredstva za plaću ostvaruju iz Proračuna Općine Žminj, a upravo taj Proračun punimo mi, porezni obveznici. Zahvaljujemo vam na pomoći i rasvjetljavanju ove zaista neobične zavrzlame koja je nastala oko zapošljavanja dviju voditeljica Turističkog ureda i izbora direktora TZO Žminj." piše u e-mailu potpisanom s Porezni obveznici Općine Žminj.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa