Svečano otvoreni radovi na novom vrtiću u Peroju

0
Klaudio Vitasović i Daniela Vitasović-Uršić
Klaudio Vitasović i Daniela Vitasović-Uršić

U Peroju je 7. studenoga na lokaciji u blizini Društvenog doma svečano obilježen početak radova na izgradnji novoga Područnog dječjeg vrtića „Petar Pan“ u Peroju. Rezultat je to prethodno potpisanog Ugovora između Dječjih vrtića „Petar Pan“ Vodnjan s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju čime su Dječjim vrtićima „Petar Pan“ Vodnjan dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 7.044.040 kuna, dok sveukupna vrijednost projekta iznosi 9.249.250 kuna.

Otvarajući radove na izgradnji novog dječjeg vrtića u Peroju gradonačelnik Grada Vodnjana Klaudio Vitasović rekao je kako će realizacija ovog projekta imati dugoročne koristi za zajednicu, posebice za mještane naselja Peroj, jer će izgradnjom novog i adekvantnog vrtića u Peroju djeci biti pružena kvalitetna usluga predškolskog odgoja i obrazovanja. Unutar planiranog vrtića biti će smještene tri skupine za jaslički i vrtićki uzrast sveukupnog kapaciteta 52 djece. Novi će područni vrtić, sveukupne površine 540,39 m2, sadržavati prostorije za boravak djece, prostore za odgojno-obrazovne, zdravstvene i ostale radnike, gospodarske prostore te višenamjenski prostor namijenjen druženjima, radionicama i sličnim odgojno-obrazovnim programima.

Ravnateljica Dječjih vrtića „Petar Pan“ Vodnjan - Dignano Daniela Vitasović-Uršić naglasila je kako će se ovim projektom stvoriti bolji uvjeti za predškolski odgoj i obrazovanje što je veoma važno jer su upravo djeca temelj budućeg razvoja lokalne zajednice. Izvođač radova na izgradnji novoga dječjega vrtića u Peroju je tvrtka Navicoop, a nadzor nad izgradnjom provodi tvrtka Izoterma.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

DOSTAVLJAČ/ICA

Do: 10.08.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ELEKTRIČAR/KA

Do: 10.08.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA - ROŠTILJ MAJSTOR/ICA

Do: 10.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 10.08.2020.

FAŽANA-FASANA, ISTARSKA ŽUPANIJA