Plenković govorio o pulskoj bolnici na sjednici Vlade, evo što je rekao

0
Sjednica Vlade 7. studenog (foto: vlada.gov.hr)
Sjednica Vlade 7. studenog (foto: vlada.gov.hr)

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izdvojio je na početku sjednice Vlade 7. studenog nekoliko važnih aktivnosti u proteklome tjednu. Između ostalog, bilo je riječi o pulskoj bolnici. Donesena je Odluka o prihvaćanju Prijedloga dodatka II. Sporazuma o sufinanciranju izgradnje nove građevine Opće bolnice u Puli. Dana je suglasnost Ministarstvu zdravstva za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske u razdoblju od 2020. do 2035. godine, a koje proizlaze iz dodatka II. Sporazuma o sufinanciranju izgradnje nove građevine Opće bolnice u Puli.

Vlada je donijela i Odluku o davanju državnog jamstva u korist Erste&Steiermärkische Bank d.d., Rijeka, za kreditno zaduženje Opće bolnice Pula, radi financiranja izgradnje i opremanja nove građevine Opće bolnice Pula. Ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je da je odluka o izgradnji nove bolnice u Puli donesena 2011. godine, no da je cijeli proces stagnirao s dolaskom bivše Vlade, naglasivši da ga je ponovno pokrenula sadašnja Vlada prije tri godine.

„Bolnica je većim dijelom izgrađena, međutim, u međuvremenu su se dogodile i tehničko-medicinske i građevne promjene tako da je za potpuni dovršetak i opremanje potrebito još dodatnih 150 milijuna kuna", kazao je ministar, podsjetivši da je ranije već osigurano 600 milijuna kuna. Predsjednik Vlade Andrej Plenković kazao je da je to važna poruka Puli i Istarskoj županiji i važna poruka o razvoju zdravstvenog sustava u svim krajevima Hrvatske, podsjetivši i na projekt izgradnje bolnice u Rijeci. „Ovo su dva velika projekta u zdravstvenom sustavu, ali ne i jedina kojima se bavimo. Bit će ih još, u pripremi su ili u realizaciji", zaključio je premijer Plenković.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa