Britanska novinarka istražila Istru: 'Ovo je Toskana za milenijalce'

0
Ilustracija (foto: Marko Dimić/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Marko Dimić/PIXSELL)

Istra, povoljni kutak Hrvatske, mogla bi postati nova Toskana, piše novinarka britanskog Guardiana Eva Wiseman i pita se “je li Istra savršena destinacija za odmor?, javlja Novac.

Obilazeći istarske gradove poput Rovinja, Pule i Buzeta, britanska novinarka u članku u Guardianu zaključuje da bi hrvatski poluotok mogao postati nova Toskana za milenijalce. Kaže "automobili su ovdje zabranjeni, ulice preuske, a kamenje previše ispolirano". Hrana je, veli, pod utjecajem Italije, ali bitno povoljnija. Zbog toga privlači mlađe turiste kojima je susjedna Italija preskupa. No primjećuje da je vrlo malo Britanaca, usprkos nedavno uvedenim jeftinim letovima iz Ujedinjenog Kraljevstva do Pule.

Pulska Arena, u kojoj su se nekad održavale gladijatorske borbe, piše, danas služi kao pozornica za brojne koncerte i filmske festivale. U Buzetu je, pak, upoznala obitelj iza radnje Prodan Tartufi pa kaže da tamošnje šume imaju “jedno od najbogatijih tla u svijetu s bijelim tartufima”. “Povratak u Rovinj, gdje kameni grad ružičasto sjaji kako sunce zalazi, skačemo na plažu da se ohladimo. Te noći jedemo svježu ribu na rubu litice, promatrajući starce kako rone u vodi ispod", niže epitete Wiseman. Od osnovnih informacija navodi da su povratni letovi iz Londona za Pulu s Ryanairom 83 funte (720 kuna). Dvokrevetne sobe u rovinjskom Grand park hotelu stoje 155 funti (1350 kuna) s doručkom, piše Novac.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa