Više od 500 sudionika na Mjesecu poduzetništva u Poreču

0

Grad Poreč drugu je godinu zaredom organizirao manifestaciju Mjesec poduzetništva u cilju promicanja poduzetništva. Tako je tijekom listopada održano ukupno 20 različitih aktivnosti od kojih su neke trajale i više dana, a u kojima je sudjelovalo više od petsto sudionika s područja Poreča i cijele Istre. Njima treba pridodati i posjetitelje Sajma poduzetništva koji se je održao tijekom vikenda i koji je posjetio velik broj domaćih i inozemnih posjetitelja.

- Mjesec poduzetništva u Poreču započeo je predstavljanjem Europske poduzetnička mreža (EEN), nakon čega su se nastavile nizati razne edukacije i radionice o primjerice emocionalnom marketingu, stress free kulturi u organizaciji, javnom nastupu, nerazumijevanju među djelatnicima, osobnom uspjehu. Održana je i jedna aktivnost za najmlađe, predstavljanje slikovnice „Ja sam mali poduzetnik“ tijekom koje su djeca imala priliku sudjelovati u radionici o poduzetništvu i pritom koristiti navedenu slikovnicu, koju će Grad pokloniti svim učenicima 1. i 2. razreda osnovnih škola u Poreču. Poreč je i kroz povijest bio vrlo poduzetan grad, tako da je održano i jedno predavanje o povijesti poduzetništva, točnije kamenoklesarstva na Poreštini, rekla je pročelnica gradskog Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo Morena Mičetić Fabić.

S obzirom na to da je jedan od ciljeva ove manifestacije i promocija lokalnih poduzetnika te učenje iz njihovih primjera, ponovno je organizirana aktivnost: Od ideje do uspjeha. Tom prilikom svi zainteresirani su imali priliku doći u sjedište porečkog poduzetnika Gorana Mačinka i uživo vidjeti prvi hrvatski pogon za proizvodnju slamčica od papira, te čuti njegov put od ideje do uspjeha, kao i planove za budućnost.

Jedna od glavnih aktivnosti manifestacije je i Porečki sajam poduzetništva koji je na glavnom porečkom trgu okupio lokalne proizvođače domaćih proizvoda, a u okviru čega su organizirane radionice izrade suvenira za djecu. Velik broj sudionika okupio je i višednevni Regionalni Summit prodajne struke – Executive Sales Adria Summit (ESAS 2019), zatim konferencija za žene poduzetnice, informativni dan za poduzetnike, višednevna Start up akademija za mlade

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SOBAR / SOBARICA - ROOM MAID

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA - WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA / ANIMATOR

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA