Općina Medulin i Albanež podijelli još 50 kompostera

0
To je već treća akcija podjele kompostera i do sada je podijeljeno 200 kompostera
To je već treća akcija podjele kompostera i do sada je podijeljeno 200 kompostera

Općina Medulin i njeno komunalno poduzeće Albanež su 5. prosinca podijelili kompostere. Naime, u cilju ekološkog osvješćivanja građana i selekcioniranja otpada, komunalno poduzeće Albanež nabavilo je i podijelilo još 50 kompostera.

Komposteri su podijeljeni mještanima općine Medulin koji imaju vrtove i okućnice veće od 500 četvornih metara. Cilj akcije je zbrinjavanje organskog otpada koji čini 30 % ukupnog otpada u kućanstvu, razgradiv je i nastaje od kuhinjskih ostataka hrane, vrtnog ili zelenog otpada.

Na taj način se smanjuju troškovi prijevoza i zbrinjavanja zelenog otpada. Kompostiranjem dobivamo kompost za uređenje novih i postojećih zelenih površina. Akcija se provodi u suradnji s mjesnim odborima, a financira iz sredstava proračuna Općine Medulin.

To je već treća akcija podjele kompostera i do sada je podijeljeno 200 kompostera. Načelnik Općine Medulin je istaknuo da je interes za komposterima jako velik, što je jako pohvalno i korištenjem kompostera mještani više ne odlažu travu i granje u kontejnere te na taj način nepotrebno ne pune kontejnere za odlaganje otpada.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa