ima i depresivnih

Istraživanje: Trećina pulskih srednjoškolaca pije, 10 posto uzima droge

0
S promocije knjige „Programi prevencije problema u ponašanju u lokalnoj zajednici“
S promocije knjige „Programi prevencije problema u ponašanju u lokalnoj zajednici“

Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli održala se promocija knjige „Programi prevencije problema u ponašanju u lokalnoj zajednici“ urednice Mirjane Radetić-Paić. Povodom predstavljanje ove znanstvene knjige zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci čestitala je urednici na pravom odabiru teme za knjigu koja će biti odličan alat za rad sa studentima predškolskog odgoja i učiteljskog studija. "Kroz posljednjih nekoliko godina dobili smo povećanje motiviranosti mladih i vjerujem da će ovakvi skupovi doprinijeti dodatnoj kreativnosti i pronalaženju novih korisnih ideja za cijelu zajednicu." - kazala je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci dala je i vlastiti doprinos realizaciji ove knjige objavom stručnog  teksta kojeg potpisuje u uvodnom poglavlju pod nazivom "Programi prevencije problema u ponašanju mladih - Grad Pula". Prije promocije, održao se i skup u organizaciji Laboratorija rehabilitacijskog fakulteta za prevencijska istraživanja na kojemu je sudjelovalo 704 učenika iz 9 srednjih škola s područja Pule na kojemu se prezentirani preliminarni rezultati projekta te preporuke za Pulu. Prema istraživanju 61% srednjoškolaca smatra da izabrana škola posve zadovoljava njihova očekivanja te većinu podrške pronalazi u svojim prijateljima i obitelji. Međutim, i dalje su zabilježena rizična ponašanja pa tako gotovo 30% mladih redovito pije alkoholna pića dok ih 10% koristi opojne droge, 34% ima simptome anksioznosti, a 20% depresivnosti i stresa.

Ulaganje u ukupnost kvalitete života članova zajednice na lokalnoj razini kako bi se prije svega, zadovoljile potrebe djece i mladih, osnovna je zadaća svake odgovorne zajednice te Grad Pula nastavlja s aktivnim promoviranjem zdravog života među mladima i njihovom dodatnom uključivanju u svakodnevno odlučivanje. Podsjećamo i kako je odlukom gradonačelnik Pule, u listopadu 2013. godine osnovano Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Pule s ciljem razvoja programa prevencije kriminaliteta te zaštite građana, materijalnih dobara i zajednice u cijelini.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 09.08.2020.

PAZIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/ICA U PROIZVODNJI

Do: 09.08.2020.

SVETI PETAR U ŠUMI, ISTARSKA ŽUPANIJA

DOMAĆIN/ICA U OBJEKTU PALAZZO MALIPIERO

Do: 10.08.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA - ROŠTILJ MAJSTOR/ICA

Do: 10.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA