Nastavljena velika akcija sadnje stabala po cijeloj Puli

0

U sklopu nastavka akcije „Zasadi drvo, ne budi panj“ u Puli su se i 28. listopada sadila stabla na više zelenih površina. Na Rivi su tako posađena dva stabla ginka i jedan liquidambar, a sadnji je pomogao gradonačelnik Boris Miletić zajedno s predstavnicima MO Stari Grad i vrijednim radnicima djelatnosti Hortikulture Pula Herculanee.

Sadnja se nastavila u Parku Franje Josipa I. gdje su posađena dva stabla liquidambara, a svoj doprinos sadnji dali su zamjenik gradonačelnika Robert Cvek zajedno s Kordinacijom branitelja Istarske županije. Obogaćivanja zelenog fonada grada završio je sadnjom u Parku žrtava fašizma kod Punte gdje su zasađena još dva stabla liquidambara koja će sa raskošnom krošnjom mališanima s obližnjeg dječjeg igrališta dodatno uljepšati okoliš.

Zaključno sa sutrašnjom planiranom sadnjom u Ulici Valsaline, kroz ovih desetak dana koliko traje sadnja na javnim zelenim površinama i zelenim površinama dječjih vrtića i  škola bit će posađeno 100-tinjak stabala. Isto toliko ih je Grad Pula donirao i svojim sugrađanima da ih, u sklopu ove kolektivne akcije sadnje stabala, posade u sklopu svojih okućnica. Podsjetimo, gradonačelnikovim potpisom pisma namjere, u kolovozu ove godine, Pula se, ovoj hvalevrijednoj inicijativi sadnje stabala, koja se održava na razini cijele Hrvatske, odazvala među prvima.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa