Komentar stručnjaka:

Što će biti kad EK sazna da između Umaga i Izole nema autoceste?

0
Radovi na Tunelu Učki
Radovi na Tunelu Učki

Bušenje druge cijevi tunela Učka počinje sljedeće godine. Dobivena je opomena Europske komisije. Hrvatska je uz Italiju, Španjolsku, Bugarsku i Belgiju, od Europske komisije dobila opomenu nedostataka za tunele duže od 500 metara u transeuropskoj mreži. Druga cijev tunela Učka, košta oko milijardu i pol kuna. Gradnja mora započeti. Možda EK sada „otkrije“ i da između Umaga i Izole uopće nema auto ceste!

Možda će otkriti da je ta ista transeuropska mreža osakaćena nezapočetom gradnjom kraka autoceste po slovenskom Krasu od Divače/Kozine do Rupe. Ili iz EK to ne vide? Povjerenica za promet europske komisije Violeta Bulc se nikada nije vozila u špici turističke sezone za Istru? Pozovimo je da nam se pridruži svaki vikend od sredine srpnja do kraja kolovoza. Možda ima i vikendicu u Istri ili ljetuje kod prijatelja.

Za visokim stupnjem povjerenja u Europu, europske ideje, uskoro predsjedavanjem Vijeća Europe, sigurni smo da će uskoro EK „ukoriti“ Hrvatsku i Sloveniju da moraju hitno, odmah, najbrže spojiti prvo već do proljeća 2021. godine zapadni krak Istarskog ipsilona na mrežu slovenskih i dalje europskih autocesta i započeti izgradnju autoceste od Kozine prema Rupi, odnosno Rijeci sa rokom do 2025 godine. I onda ćemo EK pozvati na feštu. IstraGram časti vinom od ove godine - samo da se ne pokvari. (Duško Dragičević mr.sc., Istragram)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa