čuvajmo srce

Općini Medulin dodijeljeno 485.000 kuna iz Europskog socijalnog fonda

0

Zamjenik načelnika Općine Medulin Damir Demarin potpisao je 22. listopada s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program učinkoviti ljudski potencijali – „Čuvajmo srce“, temeljem kojeg su općini odobrena sredstva u iznosu od 485.356,50 kn. Cilj projekta je promicanje zdravih navika i zdravlja i prevencije pojave ishemijske bolesti srca te edukacija o važnosti prevencije pojave ishemijske bolesti srca.

Kroz dvije godine trajanja projekta promovirati će se Dan zdravlja, održati će se 13 edukativnih seminara, četiri kreativne radionice, održati će se šest javno zdravstvenih akcija, šest savjetovališta liječnika kardiologa, održati će se jedna izložba s porukama o važnosti zdravlja u životu ciljne skupine 54 +, te će se podijeliti ukupno 2650 informativnih i promotivnih materijala.

U sklopu projekta održati će se manifestacija „Srcem na moru“ kojom će se promovirati zdrave navike te fizička aktivnost i zdrava prehrana kao sastavni dio prevencije pojave ishemijske bolesti srca i kardiovaskularnih bolesti. Partner Općini Medulin je Općina Vrhovine te će se kroz projekt surađivati dvije općine s različitim indeksom razvijenosti (Općina Medulin spada u VIII. Skupinu a općina Vrhovine u I skupinu razvijenosti). Ovim projektom pridonijeti će se povećanjem znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije pojave ishemijske bolesti srca, a svoje će aktivnosti usmjeriti na promicanje zdravih navika i zdravlja. Ciljna skupina projekta su osobe starije od 54 godine kojima će se pružiti edukacija, pomoć i motivacija radi daljnjeg postupanja u primjeni zdravih životnih navika u svakodnevnom životu.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

PRODAVAČ/ICA

Do: 27.01.2021.

VIŽINADA-VISINADA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/KUHARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK/RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BLAGAJNIK/BLAGAJNICA -PRODAVAČ/PRODAVAČICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA