Krajem godine poziv za energetsku obnovu zgrada

0
Mladen Ilijević
Mladen Ilijević

Krajem godine raspisuje se  javni poziv za energetsku obnovu višestambenih zgrada. Najavio je to Mladen Ilijević, voditelj tima za energetsku obnovu višestambenih zgrada Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, na proslavi obilježavanja 20. obljetnica osnutka Udruge Upravitelj održanoj 18. listopada u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, kojoj je prisustvovao i Aleksandar Matić, direktor gradskog upravitelja zgrada Castrum Pula 97, društva koje je jedno od 14 osnivača Udruge upravitelja.

„Udruga treba nastaviti okupljati upravitelje nekretnina te svojim radom sudjelovati, usmjeravati i doprinijeti donošenju što kvalitetnijeg Zakona o upravljanu i održavanju zgrada obzirom da su održavane zgrade i njihova pročelja "lice grada", kazao je tim povodom Matić te dodao da novi Zakon mora značajnije „uroniti“ u pitanje prava, obaveze i odgovornosti svih uključenih dionika, od suvlasnika, predstavnika suvlasnika i upraviteljima prema ostalim suvlasnicima i zajednici u kojoj živimo, obzirom su održavane zgrade dio urbanog identiteta grada, dio našeg kulturnog naslijeđa  i nezanemarivi javni interes.

Udruga Upravitelj u protekla je dva desetljeća stasala u krovnu neovisnu organizaciju koja na nacionalnoj razini aktivno sudjeluje u kreiranju i oblikovanju stambene politike i kulture življenja. Razvijajući struku i šireći svoj utjecaj Udruga Upravitelj izgradila je ugled i postala relevantno centralno mjesto za sve teme vezane uz upravljanje zgradama, istaknuo je Bojan Bodražić, predsjednik Upravitelja i direktor osječkog Zavoda za stanovanje.

Uoči skupštine održana je sjednica Upravnog odbora Udruge te je postavljena ploča na zgradi Zavoda za stanovanje kao trajan podsjetnik na 1999. i osnivanje Udruge Upravitelj u prostorijama Zavoda. U sklopu svečane sjednice predstavljena je i raskošna monografija Udruge. Tom je prigodom istaknuto kako Upravitelj trenutno u svom članstvu okuplja 88 tvrtki upravitelja iz cijele Hrvatske, koje upravljaju s više od 550.000 prostora, što čini gotovo 90 posto cjelokupnog fonda kolektivnog stanovanja, koji je predmet upravljanja i rada upravitelja u skladu s odredbama Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa