Osnovani Demokrati Istre: istarski duh prebaciti preko Učke

0
Demokrati Istre
Demokrati Istre

„Hrvatska je zapala u ravnodušnost, zemlju je obuzeo duh netrpeljivosti, a društvo se zatvara u sebe i danas u nekim dijelovima zemlje imamo sliku kakva nije bila ni devedesetih“ izjavio je predsjednik Demokrata Mirando Mrsić na Osnivačkom saboru regionalne podružnice Istre 19. listopada u Puli, koja će djelovati pod nazivom Demokrati Istre. Na Osnivačkom saboru Demokrata Istre za predsjednicu je izabrana Maja Šarić, za potpredsjednika Mladen Vlačić i za tajnika Serđo Popović.

Govoreći na osnivačkom saboru Mrsić je istaknuo: „Hrvatska se guši u korupciji i nepravdi. Ekonomska kriza, siromaštvo, loše i neučinkovito pravosuđe samo su dio problem s kojima se suočavamo. Svi vidimo da je korupcija je rak rana ovog društva i dolazi od samog vrha vlasti. Zabrinjavajuće je da su vrijednosti slobode, jednakosti,  pravde, prava na izbor i antifašizma na kušnji i postaju zabranjene teme u Hrvatskoj. To je slika zemlje koju HDZ čvrsto drži za vrat. Hrvatska se guši u korupciji i nepravi. To moramo zaustaviti. I zato se trebamo okupiti i učiniti sve da Hrvatska prodiše.“

Novoizabrana predsjednica Demokrata Istre, Maja Šarić istaknula je kako će Demokrati raditi na politikama i rješenjima koja će poboljšati kvalitetu života u Istri.

„Demokrati su stranaka uključivosti jer jedino tako možemo riješiti najzahtjevnije gospodarske i društvene probleme. Stabilan, održivi i dugoročan razvoj Istre, veća uspješnost u povlačenju fondova EU, zaštita okoliša, racionalizacija broja gradova i općina i smanjenje birokratskog aparata samo su neki od naših ciljeva. Aktivno ćemo se zalagati za kreiranje funkcionalnih regija s većim ovlastima poštujući specifičnosti svake naše županije, a Istra i u novom preustroju mora ostati teritorijalno jedinstvena i samostalna regija“, rekla  je Šarić te istaknula kako će promicanje Istre kao multikulturalne sredine koja uspješno prkosi perfidnim pokušajima fašizacije društva biti zadatak svakog člana Demokrata Istre.“

„Puno smo puta čuli kako su Hrvatskoj potrebne promjene, previše puta ponovljeno, premalo učinjeno da se to ispravi. Ne možete tražiti veću odgovornost, ako vam je za svaku odluku potreban blagoslov Zagreba. To moramo mijenjati. Broj gradova i općina treba racionalizirati i to trebaju biti naši zajednički prioriteti i ovdje u Istri i cijelo Hrvatskoj.“ Istaknuo je predsjednik Demokrata Mriando Mrsić i zaključio: „Pomozite nam da malo ovog istarskog duha prebacimo preko Učke, da stvorimo zemlju koja se mijenja, u kojoj svatko može živjeti slobodno u skladu sa svojim uvjerenjima, u koj se cijeni rad i trud, a znanje postaje okosnica našeg razvoja“.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa