Mjesec poduzetništva:

Pet uzroka nerazumijevanja među djelatnicima i rješenja

0
S predavanja u Žbandaju
S predavanja u Žbandaju

U sklopu Mjeseca poduzetništva, u utorak, 15. listopada, u Poduzetničkom inkubatoru Poreč, održano je još jedno u nizu zanimljivih predavanja na temu „Pet uzroka nerazumijevanja među djelatnicima i njihova rješenja“, koje je ovoga puta polaznicima otkrilo na koji način surađivati među djelatnicima i unutar timova.

Petnaestak sudionika predavanja na zanimljiv je i inspirativan način, doznalo kako svakodnevni odnos s radnim kolegama učiniti što učinkovitijim. Za početak, treba se suočiti s vlastitim egom jer konflikti, neuvažavanje, nemotiviranost, loša komunikacija, ˝glavobolje na poslu˝ mogu nestati razumijevanjem i uvažavanjem tuđih vrijednosti, objektivnim sagledavanjem osoba, stvari, situacija i zadataka, razumijevanjem vlastitih dominantnih mentalnih centara, stalnim preispitivanjem te pretvaranjem različitosti u prednosti.

Predavanje je vodila  porečka poduzetnica, doc. dr. sc. Marinela Dropulić Ružić, certificirani Executive Business i Whole Brain coach koja pomaže i pojedincima i organizacijama prepoznati svoje skrivene potencijale, razviti ih u talente i staviti u funkciju osobnog i organizacijskog rasta. Certificirani je i mentor za rad s mladim nezaposlenim osobama, a dugogodišnje iskustvo u agenciji za posredovanje pri zapošljavanju te znanstveno iskustvo u području turizma i upravljanja ljudskim potencijalima stavlja u funkciju procesa razvoja ljudskih potencijala koje danas provodi kroz svoju konzultantsku firmu Meraklis.

Autorica je priručnika “Što ako mladi žele raditi u turizmu?” ali i brojnih znanstvenih i stručnih članaka te je koautorica tri znanstvene knjige. Vanjska je suradnica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli te kolumnistica portala Hrturizam.hr, a prije znanstvene karijere iskustvo je stjecala u hotelskim poduzećima i ugostiteljstvu u Hrvatskoj i SAD-u. Vodila je i surađivala na domaćim i inozemnim projektima znanstvenog i stručnog karaktera te ima bogato iskustvo u provođenju istraživanja i analizi podataka.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa