medulin

Pred prepunom dvoranom predstavljena Rezolucija o Kaštijunu

0

U prepunom DVD domu u Medulinu 16. listopada održano je javno izlaganje prijedloga Rezolucije Općine Medulin o Županijskom centru za gospodarenjem otpadom Kaštijun. Ponukani kontinuiranim smradom iz ŽCGO Kaštijun, nezadovoljstvom mještana i neadekvatnim upravljanjem centrom, Općina Medulin još u rujnu održala je tematsku sjednicu Općinskog vijeća Općine Medulin na kojem je donesen zaključak o izradi Rezolucije.

Važnost problematike Kaštijuna i zabrinutost mještana dokazuje i brojnost mještana na javnom izlaganju, obzirom da je uz načelnika Gorana Buića, zamjenika načelnika, predsjednika općinskog vijeća Općine Medulin, vijećnike, direktore i ravnatelje općinskih trgovačkih društava i ustanova, pročelnike i djelatnike Općine bilo prisutno gotovo 150 mještana Općine Medulin i stanovnika okolnih jedinica lokalne samouprave.

Javno izlaganje otvorio je načelnik Općine Medulin Goran Buić predstavivši svim prisutnim mještanima prijedlog rezolucije koja predlaže donošenja kratkoročnih i dugoročnih zahtjeva te postupanje nadležnih institucija. Nakon izlaganja načelnika brojni mještani uključili su se u raspravu s vrlo konkretnim idejama i prijedlozima, a velik dio prisutnih mještana zahtjeva i zaustavljanje rada centra dok god isti ne bude u mogućnosti funkcionirati sukladno izdanim dozvolama za rad. Uz brojne mještane prisutnima se obratio i predstavnik mještana okupljenim u facebook grupi “Čist zrak duga ljubav” Bojan Blagonić koji je vrlo jasno istaknuo da se slažu sa svim navedenim u Rezoluciji, a da sušionicu mulja koju Istarska županija planira u blizini Kaštijuna mještani neće dozvoliti.

Općina Medulin sastavila je prijedlog Rezolucije, a obzirom na važnost tematike i želje da se uključi što veći broj mještana Rezolucija je objavljena na savjetovanje s javnošću. Savjetovanje s javnošću otvoreno je do 8. studenog, a tekst savjetovanja i obrasci za dostavu mišljenja dostupni su na web stranicama Općine Medulin, link: http://medulin.hr/savjetovanje-s-javnoscu-rezolucija-opcine-medulin-zupanijskom-odlagalistu-otpada-kastijun/  te na oglasnoj ploči Općine Medulin. (Foto: Mario Rosanda)

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SOBAR / SOBARICA - ROOM MAID

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KONOBAR / ICA - ASSISTANT WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA