Marin Pamić svoj apartman uredio kao Batmanovu špilju

0
Foto:24sata
Foto:24sata

Batman je odlučio svoju pećinu preseliti u centar Pule. U blizini drevne Arene nalazi se "Batcave"- apartman vlasnika Marina Pamića (43) iz Pule, koji je pomno osmislio svaki detalj stančića koji turisti sve više traže, ali i domaći ljudi željni promjene. Namijenjen je svima onima koji žele ostvariti svoje dječje snove i zaspati u "pećini" slavnog superjunaka. Šest mjeseci je u uređivao apartman kako bi što vjernije izgledao poput Batmanovog kaveza, piše 24 sata.

- Obožavam Batmana i kao dijete sam gutao njegove stripove. Nisam želio napraviti "običan" apartman za goste, već da dožive nešto potpuno drugačije. Zapravo je ideja došla upravo od starog Batman stripa. Nedugo zatim sam na ulici vidio čovjeka s Batman majicom, pa potom i drugog... i sve je krenulo u tom smjeru - ispričao je Marino.

Od žice za kokošinjac složio sam luster - Prostor odgovara cijeloj filmskoj priči jer ima kamenu voltu staru stotinjak godina koja izgleda baš kao špilja. Onda smo to upotpunili s 3D naljepnicom New Yorka i znakom Batmana u razbijenom zidu iznad kreveta. Zid sam radio sam od cigli i nije bilo teško. Malo sam istraživao preko interneta kako napraviti trodimenzionalni dojam. Kada sam vidio rezultate svog rada znao sam da se svaka muka isplatila - ispričao je vlasnik apartmana od 45 kvadrata.

Cijeli apartman je zapravo u "open space" varijanti, pa gosti ulaze izravno u dnevni boravak od kojeg pogled seže sve do bračnog kreveta i potom kuhinje. Sav namještaj je vlasnik dao izraditi po mjeri.

Foto:24sata

- S obzirom na to da sam imao ranije trgovinu odjevnim predmetima, načelno je prostor već bio uređen. Tek sam naručio namještaj po mjeri, uredio toalet, a sve detalje koji podsjećaju na Batmana i koji pričaju Batmanovu priču sam pomno birao. Ne smijete prilikom uređivanja pretjerati s tim detaljima da ne bi izgledalo kičasto i neukusno. Ono što gosti posebno cijene, osim naravno cjeokupnog dojma koji pruža apartman je i taj što su zvučnici postavljeni preko cijelog plafona u apartmanu, spojeni su s televizijom i linijom, pa čak i toaletu možete imati potpuni zvučni doživljaj - rekao je vlasnik.

Apartman je kategoriziran za četiri osobe, no, kaže Marino, najčešće dolaze zapravo parovi, zaljubljenici u tog filmskog superjunaka, kao iznenađenje za godišnjice, rođendane... Koliko je s pričom pogodio "u sridu" potvrđuju sve same najbolje ocjene na mjestima za oglašavanje apartmana. Na ulazu u stan Batman stoji u kutu i gleda goste dok odmaraju na kauču, a negativac Joker je iza rešetaka, u zatvoru, gdje mu je i mjesto.

- Gosti također mogu ući s njim i vidjeti kako je to u zatvoru. Ovo je jedini apartman u državi koji ima zatvor, koji po želji klijenta može biti osvijetljen, jer sam ugradio led lampice unutra. Zid krasi crtež Batmana nad Arenom,a rad je to poznatog pulskog crtača i policijskog inspektora Ivice Ovničevića - dodao je vlasnik.

Pazilo se na svaki detalj, pa tako gosti imaju i ručnike na Batmana, ormar je otvorenog tipa, bez vrata,a to je, kaže vlasnik bolja varijanta jer gosti zapravo mogu odmah vidjeti što im je na vješalici i brže se spremiti ako žure negdje. Pored kreveta se nalaze sefovi u obliku noćnog ormarića sa šiframa, pa i to ostavlja dojam sigurnog aparmana u kojem Batman čuva sve stvari, bez bojazni.

JADRANSKA DELICIJA

Rak zezavac ima najviše mesa, a najfiniji je na brudet i buzaru Veliki krevet prekriva posteljina u obliku mreže, pomalo zastrašujuće ali i zanimjlivo. A šišmiša ima na svakom koraku, na vješalicama, u kuhinji, na ogledalu, čašama, ključevima. Gosti po dolasku uživaju u domaćoj medenici ili rakiji točenoj iz Batmanove bočice, koja je posebno pjeskarena baš za apartman. Takvu bočicu dobiju i na dar na polasku.

- Kuhinja je u sivim tonovima i sigurno bi se svidjela superjunaku. Za zabavu tu su i stripovi Batmana na stranim jezicima, a turisti mogu gledati i Batmanove filmove koje imam za njih spremne. A kada se sve zamrači, efekt je kao u pravoj špilji. Važni su detalji i smatram da ne treba uložiti puno novca za uređenje jednog takvog prostora. Potrebno je puno mašte, ideja i pogođeni detalji naravno, a gost to itekako zna cijeniti - rekao je vlasnik.

Ovakav apartman privlači ljude svih dobnih skupina. - Nedavno je majka sa svojim blizancima došla kako bi ih iznenadila jer obožavaju tog filmskog junaka. To je bilo takvo oduševljenje da sam i sam bio presretan. Ima i zaljubljenih parova, a češće djevojke na taj način za godišnjice ili rođendane iznenade svoje partnere. Jedan gost iz Engleske je vidjevši apartman skoro zaplakao jer je veliki fan tog superjunaka - ispričao je Pamić. Dodaje da apartman nije samo noćenje, već i pravo iskustvo te avantura jer ima onih koji ciljano u Pulu dođu baš zbog toga.

- Žele nešto novo i drugačije, novo iskustvo koje će pamtiti. Ako gost puno putuje po svijetu, mislim da će ovakav apartman više zapamtiti nego primjerice četiri gola zida i krevet koji im je možda ponuđen. Važno je imati dobru priču, a gosti to na kraju znaju prepoznati - zaključio je za 24sata.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR / ICA - COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA - WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA / ANIMATOR

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA