vlada uspoređena s izmetima

Radnik Uljanika i Puljanin kažnjeni zbog transparenta 'Govno govnima'

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Zbog držanja transparenta s natpisom “Govno govnima” i stavljanja pelene s izmetom na transparent na prosvjedu zbog neisplate plaća radnicima Uljanika u kolovozu prošle godine, bivši radnik Uljanika K. Č. (34) te još jedan Puljanin, M. R.(38), osuđeni su na zagrebačkom Prekršajnom sudu na novčane kazne, javlja Jutarnji.

Riječ je o prosvjedu koji je Savez samostalnih sindikata Hrvatske održao na Trgu sv. Marka, ispred zgrade Hrvatskog sabora i Vlade. Zagrebački prekršajni sud ocijenio je držanje spornog transparenta te stavljanje pelene s izmetom kao remećenje javnog reda i mira te je K. Č. kaznio sa 400 kuna, a prekršajno već kažnjavanog M. R. sa 700 kuna kazne.

“Kvalificirani element naročito drskog ponašanja očituje se u činjenici da su ispred zgrade Hrvatskog sabora okrivljenik zajedno s drugim osobama razvio transparent ‘Govno govnima’, čime se u političkom smislu Vladu uspoređuje s govnima”, navedeno je u obrazloženju presude. No, sporni transparent, navodno, nisu donijeli radnici Uljanika, nego im ih je, kažu, “uvalio” saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar, piše Jutarnji.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 08.08.2020.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

OPERATER/KA NADZORNOG CENTRA

Do: 08.08.2020.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA

Do: 08.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

ZDRAVSTVENI/A VODITELJ/ICA

Do: 08.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA