Holcim kupio kamenolom u Vranji, četvrti u Hrvatskoj

0

Holcim je kupio tvrtku Readymix Croatia d.o.o. i time ulaže u četvrti kamenolom na hrvatskom tržištu.

Kamenolom se nalazi u mjestu Vranja, općina Lupoglav, u blizini tunela Učka s istarske strane, što je važno zbog građevinskih projekata koji će se odvijati na ovom području kroz nekoliko godina: izgradnja istarskog Y, druga cijev tunela kroz Učku, izgradnja pročistača otpadnih voda u Istri, te drugi infrastrukturni projekti.

„U segmentu agregata počeli smo poslovati 2006. godine u Očuri u Varaždinskoj županiji, zatim 2007. u Plovaniji i 2008. u Šumberu u Istarskoj županiji. Nakon kriznih godina u građevinskom sektoru, a prema strategiji naše LafargeHolcim Grupe kojoj pripadamo, nastavili smo ulagati kako bismo mogli osigurati daljnji rast i razvoj našeg poslovanja.“, rekla je Virna Višković Agušaj, predsjednica Uprave Holcima u Hrvatskoj.

Kamenolom se nalazi u obuhvatu Parka prirode Učka i dio je ekološke mreže Natura 2000, a prostornim planom Parka prirode Učka propisana je ograničena eksploatacija u svrhu sanacije. Stoga će Holcim prije samog početka poslovanja započeti dijalog s lokalnom zajednicom, javnom ustanovom koja upravlja Parkom prirode i lokalnom upravom kako bi se što bolje odredili procesi i ulaganja u cilju osiguranja minimalnog utjecaja na okoliš.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SOBAR / SOBARICA - ROOM MAID

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

LONDINER / BAGGAGE CARIER (M/Ž)

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / ICA - COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA