Pula se među prvima priključila akciji sadnje stabala

0
U Komunalnoj palači 10. listopada najavljena je kolektivna akcija sadnje stabala
U Komunalnoj palači 10. listopada najavljena je kolektivna akcija sadnje stabala

U Komunalnoj palači 10. listopada najavljena je kolektivna akcija sadnje stabala pod nazivom "Zasadi drvo, ne budi panj“ koja će se u cijeloj Hrvatskoj održati krajem listopada, a upravo je Pula jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji se spremno priključio ovoj hvalevrijednoj inicijativi. Gradonačelnik Pule Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo što je Grad Pula među prvima podržao akciju i pozvao sve sugrađane da joj se priključe.

“U akciji kolektivne sadnje stabala sudjeluju naši najmlađi, dječji vrtići i osnovne škole kao i sami građani za koje smo pripremili stotinjak stabala za sadnju. Pozitivno je što svjedočimo sve većem uključivanju građana u ekološke akcije jer su ljudi očito postali svjesniji  opasnosti klimatskih promjena koje nastaju ljudskim djelovanjem”,  kazao je gradonačelnik Miletić te je poručio kako ovom akcijom budućim generacijama ostavljamo nešto ljepše u nasljeđe. Inače, Grad Pula tijekom godine prosječno zasadi oko 250 novih stabala.

Grad Pula za ovu je akciju osigurao 200 stabala od čega će se otprilike polovica posaditi na javnim zelenim površinama i na zelenim površinama dječjih vrtića i osnovnih škola, a drugu polovicu Grad Pula donirat će građanima za sadnju u vlastitim vrtovima i okućnicama.

Koordinatorica inicijative "Zasadi drvo, ne budi panj" za Istarsku županiju Ana Rubeša zahvalila se Gradu Puli na sjajnom odazivu i donacijama stabala. “Pozvala bih građane da se u akciju uključe preko facebook stranice Dani kolektivne sadnje stabala i izaberu sadnicu za svoje dvorište ili obližnju zelenu površinu,”  kazala je koordinatorica inicijative Ana Rubeša.

Stručna suradnica za uzgoj šuma iz Hrvatskih šuma Suzana Ladavac kazala je kako su iznimno zadovoljni ovom incijativom te kako će Hrvatske šume u potpunosti pružiti podršku uz direktno uključenje u akciju. Eko aktivist Marko Račan najavio je kako je sadnja stabala u šumici Gregovica zakazana za petak 25. listopada. Akcija sadnje na javnim površinama započinje u ponedjeljak 21. listopada i trajat će cijeli tjedan. Građani će svoja stabla moći preuzeti ispred svojih mjesnih odbora, a o načinu i točnim terminima će biti pojedinačno obaviješteni od strane Inicijative.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA / SKIPER/SKIPERICA - SKIPPER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI RADNIK/ICA U KUHINJI

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VOZAČ/VOZAČICA TRANSFERA / TRANSFER DRIVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA