U Ministarstvu potpisan ugovor o uređenju Hidrobaze

0
S potpisivanja ugovora u Zagrebu
S potpisivanja ugovora u Zagrebu

Temeljem poziva Ministarstva turizma RH za dodjelu potpora iz Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini, Gradu Puli su, iz Fonda za razvoj turizma, odobrena financijska sredstva u iznosu od 400 tisuća kuna koja će se utrošiti za nastavak uređenja plaže Hidrobaza, a ugovor je 10. listopada u prostorijama Ministarstva turizma potpisao zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek.

Tom je prigodom zamjenik gradonačelnika izrazio zadovoljstvo što je ministarstvo prepoznalo vrijednost i kvalitetu projekta uređenja jedne od najposjećenijih plaža u Puli. „Već niz godina u suradnji s Ministarstvom turizma ulažemo u obnovu i opremanje plaže Hidrobaza i drago mi je što ćemo to nastaviti činiti i u idućoj godini“, istaknuo je zamjenik.

Nastavak uređenja Hidrobaze odnosi se na uređenje sekundarne plaže u centralnoj zoni što obuhvaća izgradnju dijela internih komunikacija centralne zone, dovršetak radova izgradnje javne rasvjete, uređenje sustava za navodnjavanje, uređenje i opremanje piknik zone, dječjeg igrališta i dijela sportskog terena – košarkaškog igrališta „jedan na jedan“. Uz sportske sadržaje, uredit će se i formirati manja “piknik zona” sa stolovima i klupama, dok će se za djecu urediti dječje igralište s tematskom pričom Hidrobaze.

Za predstojeće radove uređenja plaže, koji se procjenjuju  na oko 2,5 milijuna kuna, sredstava će se planirati i u gradskom proračunu za iduću godinu. Podsjećamo, do sad je u uređenje Hidrobaze utrošeno oko 14,2 milijuna kuna od čega je Grad Pula izdvojio oko 10,6 milijuna kuna, dok je ostatak bespovratnih sredstava dobiven od strane Ministarstva turizma.

Osim toga, Odlukom o odabiru projekata i dodjeli potpora temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini, Gradu Puli je među samo 8 gradova, odobreno i sufinanciranje u iznosu od 100 tisuća kuna  za izradu strateškog dokumenta Studije održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta s akcijskim planom.

Turizam predstavlja važnu gospodarsku aktivnost rasta i razvoja Pule općenito, a za njegov pravovaljani i učinkoviti razvoj važno je odgovarajuće planiranje. Budući da Pula obiluje iznimno vrijednom kulturnom i povijesnom baštinom te bilježi povećanje broja posjetitelja tijekom turističke sezone nužno je osigurati integrirani pristup u planiranju turističkog razvoja sinergijom svih sektorskih politika povezanih s turizmom. Studija će imati za cilj, između ostalog, produženje turističke sezone, promicanje održivog turizma uz podršku razvojnim strategijama, povećanje vidljivosti, atraktivnosti, dostupnosti perifernih destinacija boljim iskorištavanjem povijesne, gastro, prirodne i kulturne baštine, povećanje korištenja IT alata za međusobno umrežavanje radi povezivanja turističke ponude i drugo.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

DIPLOMIRANI/A INŽENJER/KA GRAĐEVINE

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

OSOBNI/A ASISTENT/ICA

Do: 30.09.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MONTER/KA SUHE GRADNJE (KNAUF)

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA