Gradonačelnik posjetio porečke prvašiće

0
OŠ Finida 1a
OŠ Finida 1a

U povodu obilježavanja Dječjeg tjedna, koji ove godine traje od 7. do 13. listopada, gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić je, zajedno s ravnateljicom Osnovne škole Poreč Nadijom Kos i v.d. ravnateljice Osnovne škole Finida Anitom Sijerković Radin, posjetio je 9. listopada 172 učenika svih prvih razreda osnovnih škola, kako matične, tako i područnih, te im darovao majice s logom škole, poželio uspješan rad i puno novih znanja i iskustava u školi.

Majice su, već tradicionalno, poklon Grada Poreča prvašićima svih porečkih osnovnih škola u Dječjem tjednu, a biraju ih i izrađuju sve škole po svom ukusu. Učenici svakog razreda dobivaju majicu druge boje, a koriste ih najčešće tijekom sportskih, te drugih školskih susreta. Dječji tjedan obilježava se mjesec dana nakon početka školske godine, pa je tijekom posjeta gradonačelnika s prvašićima bilo o govora o onome što su već naučili u školi, predmetima i aktivnostima koje im se najviše sviđaju, o novim školskim obavezama,  o tome što radi gradonačelnik, a prvašići su svojim gostima i otpjevali pjesmice koje su naučili.

Matična porečka škola sada broji 61 učenika u tri prva razreda kod učiteljica Danijele Zornada-Cvek, Denis Mikatović i Klaudije Kovačić i jednog posebnog odjela kod pomoćnice u nastavi Itane Kosić, dok ih je 19 krenulo u Žbandaj kod učiteljice Mire Kraljić. U Osnovnoj školi Finida u tri razreda upisano je 67 učenika i to kod učiteljica Emire Mujakić, Senke Rukavine i Nade Andonović, dok je u područnoj školi u Novoj Vasi upisano 13 učenika u razred učiteljice Sandre Labinac Bilić.

Majice su dobili i prvašići TOŠ Bernardo Parentin i učiteljica Iva Debeljuh, koje je danas obišla zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović u društvu ravnateljice Ester Zarli.

Majice su, kao i besplatna kino predstava za učenike porečkih škola, dar Grada Poreča u Dječjem tjednu, a za predškolske uzraste Grad je organizirao kazališnu predstavu „Prometna džungla“ Teatra Naranča, koju su već u ponedjeljak pogledali porečki mališani. S obzirom na najavljeni štrajk učitelja u školama na državnoj razini, škole će samostalno odlučiti hoće li se voditi učenike na organizirane  događaje povodom Dječjeg tjedna.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI RADNIK/ICA NA RECEPCIJI / ASSISTANT FRONT OFFICE AGENT

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA / SKIPER/SKIPERICA - SKIPPER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA