Listopad donosi nove događaje u trgovačkom centru Max City

0
Max City
Max City

Listopadne aktivnosti u trgovačkom centru Max City posvećene su zdravlju i važnosti informiranja o određenim temama. Tako će se u subotu, 12. Listopada, godine od 10 do 12 sati obilježiti Svjetski dan mentalnog zdravlja. Svrha obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti o problemima vezanim uz mentalno zdravlje. U suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo, svaki vikend bit će posvećen jednoj zdravstvenoj temi.

Iako istraživanja pokazuju da će diljem svijeta jedna od četiri osobe imati neke poteškoće mentalnog zdravlja tijekom svog života, ljudi i dalje nisu skloni razgovarati o problemima mentalnog zdravlja. Jedan od ciljeva obilježavanja ovog dana je da se institucije koje se bave ovim problemima predstave javnosti kako bi građani znali gdje mogu potražiti pomoć.

Obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja je i prilika da se razgovara o problemima i o svemu što se još može učiniti kako bi poboljšali sustav zaštite mentalnog zdravlja.

Upravo u subotu, 12. listopada, građani će imati prilike dobiti letke s temama o mentalnom zdravlju te pričati sa stručnjacima Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije koji se bave ovom problematikom. Održat će se i kratka anketa u suradnji s djelatnicima Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti na temu kako građani vide mentalno zdravlje. 

U ponedjeljak, 14. listopada, u suradnji s Crvenim križem održat će se organizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u centru od 15 do 18 sati. Max City podržava sve aktivnosti koje pozitivno utječu na osvještavanje građana o zdravlju i temama vezanim uz zdravlje. Važnost poticanja dobrovoljnog darivanja krvi vrlo je bitna kako bi se građani osvijestiti o dragocjenosti ove tekućine koja život znači. Vjerujemo da će brojni građani biti zainteresirani za navedeno te da će ih svojim dolaskom podržati kako bi se više informirali o važnim zdravstevnim temama i aktivnostima.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa