nino raspudić:

'Ne, Miletiću, ne bira se između nazadne i 'napredne' Hrvatske'

0
Zoran Milanović, Valter Flego i Boris Miletić
Zoran Milanović, Valter Flego i Boris Miletić

"Bože, sačuvaj me od prijatelja, a od neprijatelja ću se znati obraniti i sam. Ova stara cinična misao najbolje opisuje nevolje s kojima se u zadnje vrijeme suočavaju najistaknutiji predsjednički kandidati u Hrvatskoj. U završnici procesa svrstavanja i iskazivanja potpore sve više se čini kako ishod izbora neće toliko odrediti protivničko odmaganje koliko prijateljsko “pomaganje”.", piše u svom komentaru za Večernji list Nino Raspudić. U nastavku prenosimo dio teksta.

"Ovog tjedna najviše su odmogli pomagači Zoranu Milanoviću. Predsjednik IDS-a Boris Miletić u ime stranke dao je potporu kandidatu Milanoviću i važno naglasio kako će se “na predsjedničkim izborima birati između nazadne i napredne Hrvatske”. Ma nemoj! Hoće li se ikada u ovoj zemlji moći održati normalni izbori koji neće biti predstavljeni kao crno-bijeli rat dobra i zla ili sukob civilizacija?!

Ne, Miletiću, ne bira se između nazadne i “napredne” Hrvatske, što je već stoput prežvakana progresistička floskula provincijalnih post-komunista, nego između jednako legitimnih kandidata koji će zadovoljiti uvjete kandidature i ponuditi svoje programe javnosti na demokratskim izborima. No to nije sve. “Svojom podrškom IDS želi još jednom dati čvrst doprinos tome da Hrvatska uistinu postane normalna, proeuropska, otvorena i moderna zemlja”, naglasio je Miletić. Dakle, ne natječu se samo napredni protiv nazadnih, već i normalni protiv nenormalnih?

Što je “normalno”? Je li ono što su IDS-ovci napravili s Uljanikom normalno? Što znači “proeuropsko”? Je li nakon friške rezolucije Europskog parlamenta o “važnosti europske memorije za budućnost Europe”, koja stavlja u isti koš nacizam i komunizam, IDS-ovo slavljenje Josipa Broza Tita “proeuropsko”? A što se tiče famozne “otvorenosti” koju sebi i svojima ekskluzivno prisvaja Miletić, najpoštenije bi bilo kompletnu migrantsku kvotu odrezanu Hrvatskoj smjestiti u otvorenu i tolerantnu Istru, jer zašto da se migranti pate u zatucanim, nazadnim županijama koje, za razliku od IDS-ovaca ne žele to bogatstvo? O Miletićevoj “modernoj” Hrvatskoj dosta govori i to što je jedan od najmodernijih ljudi u Hrvatskoj, Josip Manolić, također ovaj tjedan dao potporu Milanoviću, od koje ga može zaboljeti glava više nego od IDS-ove", napisao je Raspudić u Večernjem.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa