U Umagu obilježen Dan neovisnosti: 'Hvala na hrabrosti'

0

Povodom Dana neovisnosti 7. listopada na umaškom su groblju i kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima položeni vijenci te je odana počast poginulim i preminulim braniteljima zahvaljujući kojima danas živimo u svojoj, neovisnoj Republici Hrvatskoj.

Polaganju vijenaca prisustvovala je delegacija Grada Umaga predvođena zamjenicima gradonačelnika Florianom Bassanese Radin i Ivanom Belušićem. U prisustvu članova udruga proizašlih iz Domovinskog rata te udruga antifašističkih boraca Bujštine, kao i brojnih građana, Ivan Belušić se obratio nazočnima čestitavši svima Dan neovisnosti, a potom i izrazivši zahvalnost onima koji su dali svoj doprinos te bili dionici stvaranja slobodne nam Hrvatske.

„Prigoda je danas da se prisjetimo i uloge naših dragih sugrađana koji su sudjelovali i dali svoj doprinos u stvaranju neovisne, moderne europske antifašističke Hrvatske države. Hvala vam na iskazanoj hrabrosti i odlučnosti da uspješno prebrodite sve prepreke koje su stajale do konačnog cilja.“ istaknuo je Belušić.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/ICA NA SPORTU

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ ICA - BUTCHER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA-ŠANKIST/ICA / WAITER-BARTENDER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA