Gradu Vodnjanu dodijeljeno 280.000 kuna za uređenje plaža

1
S potpisivanja ugovora
S potpisivanja ugovora

Gradonačelnik Grada Vodnjana Klaudio Vitasović i Ministar turizma Gari Cappelli su 2. listopada u Iloku potpisali Ugovor o sufinanciranju projekta opremanja dječjih igrališta i urbanog sadržaja u sklopu uređenja plaža u Peroju. Gradu Vodnjan je Ministarstvo turizma, temeljem provedenog natječaja za korištenje sredstva iz Fonda za razvoj turizma na koji se je Grad uspješno prijavio i kandidirao, dodijelilo bespovratna sredstva u iznosu od 280.000 kuna.

Navedeni projekt je nastavak investicije uređenja Plaže Peroj, dok cjelokupni iznos ulaganja iznosi 515.000 kuna. Aktivnosti koje su predviđene ovim projektom su nabava i ugradnja kombiniranih igrala (ljuljačke, vrtuljci, klackalice…), nabava antistress gumenih podloga, nabava urbane opreme (klupice, koševi za razvrstavanje otpada). Predmetna igrališta i površine uz plaže biti će tematski uređena s didaktičnim elementima i prilagođena za djecu s teškoćama u razvoju.

„Zahvaljujemo Ministarstvu turizma na dodjeli sredstava koje ćemo koristiti za dodatno uređenje i ulaganja u opremanje sadržaja na plažama. Iznimno sam ponosan i zadovoljan što je Grad Vodnjan prepoznat kao značajna turistička destinacija, a što potvrđuje i podatak da je na području Grada ostvareno više od 650.000 noćenja i da su plažama u Peroju i Barbarigi dodijeljene „Plave zastave“. Realizacijom ovog projekta dodatno potičemo nastavak ulaganja u razvoj turizma i prateće infrastrukture, a sve s ciljem da svi korisnici plaža imaju što bolje uvjete i što korisnije sadržaje“, naglasio je gradonačelnik Vitasović.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa